Cuma günü AK Parti Karasu Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Yılmaz, Karasu basınıyla bir araya gelerek toplantı yaptı. 21 yıldır kamuda hizmet yaptığını söyleyen Yılmaz, 21 Aralık tarihinde memuriyetten istifa ettiğini ve aday adaylık başvurusunda bulunduğunu söyledi. Yılmaz, “Dün memuriyet gömleğini çıkarmış bugün ise bir siyasetçi olarak karşınızdayım” dedi. Yılmaz, basının sorularını da yanıtladı.

DEĞİŞİM ZAMANI

Katıldığı temayül yoklamasında, mahalle temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve AK Parti teşkilatlarıyla bir araya gelme fırsatı olduğunun söyleyen Yılmaz, “Tarafıma beklenenin üzerinde bir teveccüh gösterildi, samimi bir ilgi gördük. Bende dolambaç yok, her zaman net oluyorum. İnsanlar değişim zamanının geldiğinin farkında” dedi. 8-9 yıldır aday olma düşünce içerisinde olduğunu söyleyen Zeki Yılmaz, doğru zamanın bu zaman olduğunu da sözlerine ekledi.

GÖRDÜĞÜMÜZ EKSİKLİKLER VAR

Yılmaz, “Mevcut Belediye Başkanı İshak Sarı’ya da Karasu’yu yaşanabilir bir hale getirdiği için teşekkür ediyorum. Gördüğümüz bazı eksiklikler var. Şunu söylemeyelim ki devam eden projeleri tamamlayacağız. Üzerine koyacaklarımız da var. Bu sebeple de bu koltuğa aday adayı olduk. Kısmet olur da Cumhurbaşkanımız bizi uygun görürse elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi. Projelerini net olarak açıklamayan Yılmaz, “Siyasette projeleriniz kopyala yapıştır yapılıyoruz. Bu yüzden hayalimizdeki projelerini şimdi değil, aday olduğumuzda tek tek açıklayacağız” diye konuştu. 

YÖNETİM ANLAYIŞI DEĞİŞECEK

Projelerine dair birkaç örnek veren Yılmaz, pazaryerindeki otoparkın katlı otopark olması yönünde oldu. Yılmaz, “Bunu söylemeye çekinmiyorum çünkü bu zaten yüksek sesle dile getirilen bir durum. Biz ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla değil, yapılanları devam ettirip tamamlayarak yol alacağız. ‘Ben yaptım oldu’ belediyeciliği yapmayacağız. Yönetim anlayışını değiştireceğiz. İnsanlara sorarak, daha sıcak, istişare yaparak ilerleyeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile Karasu’yu yöneteceğiz” dedi.

SOSYAL ALANLAR

Kendisinin sadece AK Parti Karasu Belediye Başkan Aday Adayı olmadığını aynı zamanda bir baba olduğunu da söyleyen Zeki Yılmaz, “Çocuklarımızın okul saati bittikten sonra yapacak hiçbir faaliyetleri yok. Buradaki insanlar Adapazarı’na gidiyor. Böyle bir mecburiyeti var. Ailelerin çocuklarıyla birlikte, çocuklarımızın arkadaşlarıyla birlikte sosyalleşebileceği alanlar düşünüyorum. Bu bence çok büyük bir sıkıntı ve ben bu sorunu çözmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

KIRMIZI ÇİZGİM

Saha çalışmaları yaptıklarını ve esnafla, vatandaşla birebir diyalog halinde olduğunu söyleyen Yılmaz, “Gereksiz şekilde sosyal medyayı çok fazla kullanma taraftarı değilim. Aday açıklandıktan sonra saha da kendimizi daha da göstereceğiz” dedi. Aday gösterilmediği takdirde kendisine saha çalışmasında verilecek her görevde yer alacağını ve gösterilen adayın yanında bulunacağını da belirten Yılmaz, “Karasu’nun kazanması için elimden geleni yapacağım. Bu konu da en ufak bir soru işareti ve kimsenin endişesi olmasın. Bu benim kırmızı çizgimdir” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi