Kurban Bayramı nedeniyle ertelenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, pazartesi günü Karasu’da kutlandı. Sunuculuğunu İngilizce Öğretmeni Kader Ozan’ın üstlendiği program, Karasu Kaymakamlığı önünde Liman Başkanı Gökhan Peker’in çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Peker, günün önemini belirten konuşmayı yaptı.

KABOTAJ KANUNU’NUN 97.YILI

Karasu Liman Başkanı Gökhan Peker, “Karasularımızda her türlü sanat ve ticaretin Türk Bayrağı taşıyan gemilere ve Türk vatandaşlarına verilmesini sağlayan Kabotaj Kanunu’nun bu yıl 97.yıldönümünü kutluyoruz. Denizcilik sektörümüzün bugün modern, ileri teknolojili gemileri inşa etme kapasitesine sahip tersaneleri, limanları, yetişmiş personeli, büyüyen deniz ticaret filosu ve diğer iş kollarıyla ülke ekonomisine katkı her geçen gün artmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarihimizin tüm büyük denizcilerini, deniz savaşlarında, deniz kazalarında hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi, bu mesleğe emeği geçen herkesi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

KARADENİZ’E ÇELENK BIRAKILDI

Peker’in konuşmasının ardından Kaymakamlık önündeki program sona erdi. İlçe protokolü Yeni Mahallesi’nde bulunan Karasu Liman Başkanlığı önünden tekne ile denize açıldı. Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve beraberindeki protokol üyeleri, ilk olarak deniz şehitleri için dua etti ve ardından ise Karadeniz’e çelenk bıraktı. Sakarya Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir tekne siren çalarak tören kortejini selamlarken, Karasu Liman işletmesine bağlı römorkör de su sıkarak kutlamalara eşlik etti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi