-

Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nde Pazartesi günü 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılış programı düzenlendi. Programa Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve ilçe protokolü katılım sağladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını 9. sınıf öğrencisi Cemre Yılmaz üstlendi. “Şuanda hepimiz, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içindeyiz” diyen Cemre Yılmaz, “Okul, günümüzün önemli bir kısmının geçtiği, beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı öğrendiğimiz yerdir” şeklinde konuştu.

Anne ve babalarının umutları olduklarını ifade eden Yılmaz, “Bu umudu boşa çıkarmamak, bize emek veren ülkeyi, aileyi, öğretmenleri hayal kırıklığına uğratmamakla yükümlüyüz. Ayrıca bizden sonra gelecek kuşaklara daha güzel bir yarın hazırlamakla görevliyiz” dedi.

PROJE OKULU OLARAK İLK GÜNÜMÜZ

Yılmaz’ın ardından kürsüyü devralan Okul Müdürü Yusuf Yurdasucu ise, “Okulumuz Karasu Atatürk Anadolu lisesinin proje okulu olarak öğrencilerimizle buluştuğu ilk gün. İnanıyorum ki bugün okul tarihimizde bir milat olacak. Karasu ilçemizde sınavla öğrenci alan bir proje okulu olmayışının eksikliğini yıllarca yaşadık. Öğrencilerimiz bu tip okullarda eğitim almak için il merkezi veya başka illere gitmek durumunda kalıyordu” sözlerine yer verdi.

Süreç içerisinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Müdür Yurdasucu, “Onca geçen zamana karşın ilçemizin bu ihtiyacını karşılanması için çaba sarf eden istek ve ısrarda bulunan Karasu Kaymakamımız Dr. Ahmet Naci Helvacı’ya, Karasu Belediye Başkanımız İshak Sarı’ya teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim” diye belirtti.

Yurdasucu’nun konuşmalarının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan söz alarak bir konuşma yaptı. Müdür Çetin Turhan konuşmasında, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine öğretmen ve öğrenci ile başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz” sözlerine yer verdi.

Turhan’ın konuşmasının ardından okulun kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi. İlçe Protokolü kütüphaneyi ziyaret ederek kütüphane ile ilgili Müdür Yusuf Yurdasucu’dan bilgi aldı.