28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için AK Parti’den başvuruda bulunan Ahmet Genç, 14 yıl sonra aktif siyasette yeniden yerini aldı. Siyasetten hiçbir zaman uzaklaşmadığını sadece aktif olarak yer almadığını sözlerine ekleyen Genç, “Siyaseti sadece uzaktan izledim. Aday adaylık için sahaya indiğimde ise insanların bizi siyasette görmekten mutlu olduğunu gördüm” dedi.

KRİTERLERE UYGUNUM

İnsanların kendisine olan özleminden mutluluk duyduğunu da dile getiren Genç, temayülden de umutlu olduğunu söyledi. “Vekillik için verilen tüm kriterlere uygunum” diyen Genç, “Ben milletvekilliği sorumluluğunu taşıyabileceğime eminim. Bunun sorumluluğunu biliyorum. Bu yüzden bir görev verilerse seve seve yapmaya hazırım” sözlerini kullandı. Sakarya’ya hizmet etmek için aday adayı olduğunun altını çizen Genç, “Kuzey bölgemizin sorunları var. Bu sorunlarla alakalı kuzeyden bir milletvekili olmasının ne kadar önemli olduğunun farkındayız” diye konuştu.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sakarya’da kuzey bölgesinin projelerinin birçok ilçeden daha fazla olduğuna dikkat çeken Genç, “Kuzey bölgesinin öncelikli çözülmesi gereken sorunu fındık. Çünkü fındık buranın geçim kaynağı. Bu yüzden fındığı mecliste çok iyi anlatmak lazım. Ayrıca yarım kalan projelerde var. Demiryolu gibi. Ayrıca organize sanayi tamamlanmadı ve yine yarım kalan çevre yolları var. Seçildiğimiz takdirde bunların tamamlanmasının mecliste takipçisi olacağız. Genç, sadece kuzey bölgesinin değil, Sakarya’nın tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini de özellikle vurguladı.

HEDEF OLMAYACAĞIM

Aday adaylığına karar verdiği andan itibaren hem Sakarya’da hem de Ankara’da temaslarda bulunduğunu ifade eden Genç, "Siyasette aktif olan ya da şu anda olmayan herkesle sohbet ettik, fikir alışverişinde bulunarak bu yola çıktık” dedi. Aday adaylığı konusunda iddialı olduğunu da belirten Genç, “Seçildiğimiz takdirde halkın istediği gibi davranıp, eleştirilerin hedefi olmayacağız. Çünkü vekil eleştiri konusu olmamalı. Çok çalışkan, halkla her şeyi paylaşan şeffaf bir vekil olacağım. İyi günde kötü günde herkes bizi yanında görecek” dedi.

DERDİM HİZMET

Karasu Belediye Başkanlığı defterini tamamen kapadığını vurgulayan Ahmet Genç, “Bu konudaki kararım net. Ben milletvekili olmak için aday adayı oldum. Reklam yapmak, isim yapmak için aday adayı olmadım. Benim derdim memleketime faydalı olmak, hizmet etmek. Bana bir görev verilirse bunu da seve seve yaparım” dedi. Sakarya’dan 6 aday çıkarmayı düşündüklerini de söyleyen Genç, herkese eşit baktıklarını, siyasi bir ayrım yapmadıklarını belirterek bölgeden de kendisine destek geleceğinden emin olduklarının altını çizdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi