-

15 TEMMUZ RUHUNU KAĞITLARA RESMETTiLER (izle):

...

Karasu İnönü İlkokulu tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu resim sergisi ziyaretçilerini ağırladı. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da sergiyi ziyaret ederek, resimleri inceledi ve öğrencilerle video sunumunu izledi.

Sergi, öğrenciler tarafından da ilgiyle takip edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Soykırımlar hatırlanırsa tekrarlanmaz. Bir kez daha ülkemizde tekrarlanmaması için eğitim camiamızla ve öğrencilerimizle bir etkinlik düzenledik ve çocuklarımızın zihinlerinde yer etmesini amaçladık. Bu anlamlı çalışmayı organize eden ve emek veren herkesi kutluyorum” dedi.

RESMİ ÇİZMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM

Sergide resmi yer alan İnönü İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Ülkü Kanber ise “Resmimde savaşın olduğu anlara vurgu yaptım, insanlara ve bayrağa yer verdim. ‘Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için’ yazısına yer verdim. İlk defa böyle bir resim çizdim, çok heyecanlandım ve çok çalıştım çizmek için” diye konuştu.

İnönü İlkokulu Müdürü Turgut Aksu da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte hazırladığımız sergiyi açtık. 15 Temmuz günü yaşananları da öğrencilerimize resim ve videolarla anlatacağız” şeklinde konuştu.