Yıllardır birikmiş emlak vergisi borçlarının ödenmediği gerekçesiyle Karasu Belediyesi tarafından tespiti yapılan mükelleflere gönderilen "Ödeme emri" tebligatı şok oluşturdu. Bazı vatandaşlar beyanname vermemesi nedeniyle kaçak muamelesine tabi tutularak birikmiş borçlarını faiziyle birlikte ödemek zorunda kaldığı öğrenildi.

BEYANNAME VERİLMEMİŞ

Karasu Belediyesi tarafından gönderilen emlak vergisi ödeme emri bazı vatandaşlara sürpriz şok oluşturdu. Özellikle ticari işyeri olan mükelleflerin 15-20 yıl birikmiş borcu olduğu tespit edildi. Vatandaşlar, üzerlerine kayıtlı tek iş yerlerinin de konut gibi vergiden muaf olduğu düşüncesiyle beyanname vermeye gerek duymadıklarını belirttiler.

GECİKME PAHALIYA PATLADI

Önceki yıllarda böyle bir bildirimin gelmemesini eleştiren Karasu’da esnaflık yapan bir vatandaş, "Karasu Belediyesi'nin yeni yönetimi 4,5 yıldan bu yana emlak vergisi kaçak tespitini neden yapmamış. Ödeme emri ihbarı daha önceki yıllarda gelmiş olsaydı mağduriyet yaşamazdık. En azından borç yapılandırmasına giderdik. Belediyenin tespitinde yapılan 18 yıllık gecikme bize pahalıya patladı" şeklinde tepki gösterdi.