Türkiye'nin gündemine oturan İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nda gerçekleşen Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi 6 yaşındayken “dini nikah” ile evlendirmesiyle ilgili haberi herkes duydu sanıyorum. Yok 6 yaşında değilmiş, yok eski fotoğraflarmış, yok stüdyoda gelinlik giydirip anı olsun diye çekilmişler, yok aslında 21 yaşındaymış falan.

Dava dosyasına giren 21sayfalık Bilirkişi raporunda 4 saat 42 dakika 27 saniyelik ses kaydı incelendi. Şimdi size şok olacağınız bazı satır başlarını, bazı konuşmaları aktaracağım.

Sanık Kadir İstekli, konuşmanın ilk bölümünde H.K.G’nin ilk yıllarda (6-7 yaşlarını kast ediyor) sesinin çıkmadığını söyleyerek, “Her şeye he he diyodun, sen o zaman. İyiydik yani senle o zaman. He tamam sen sıkılıyodun, mıkılıyodun ama onu hissettirmiyordun” diyor.

H.K.G: Ahaa. O zaman keşke 6 yaşında ilişkiye girmeseydik, kesin mutlu olurduk biz ya dimi.

Kadir İstekli: Yani orası öyle dediğin gibi de. (...) Öyleydi, böyleydi, öyle olsaydı, böyle olsaydı, olmuyo işte.

H.K.G: Ama üzülüyo insan yani. 6 yaşında birlikte olmaya başladık diye mi bırakamadın sonradan beni yoksa.

Kadir İstekli: Niye. Niye bırakcaktım ben seni. Ya ben seni seviyorum, sen anlamıyon. Senin anlamadığın nokta şurası işte. Malsın sen.

H.K.G: Hocam inanılır gibi bir şey değil ki. Küçüçük bi çocuğu insan nasıl sever.

Kadir İstekli: Üffff. Ya anlamıyo musun. Ufacık bi daire. Bi sen bi ben dimi ve benim kendi akranlarım var. Düşün işte düşün ya. Geliyordum sana ders yaptırıyordum. Yani sen orda olduğun zaman sıkıntı yok. Uyuyordum, mesela film seyrediyordum. Oydu, buydu orda mutluydum ben da. Yan tarafa gittin, bi saat gelmedin, kızıyo muydum. Kızmıyo muydum? Ne oldu 7/24 ilişkiye mi giriyoduk biz.

H.K.G: Her gün yani.

Kadir İstekli: A tamam da. 7/24’mü. 10 dakka, 15 dakka, misal diyelim.

Kendi arkadaşına da kendi evlendiği 6 yaşındaki kızın kız kardeşini önermiş.

H.K.G: Hatırlıyorum. Evet, o da bana sıkıntı yapıyodu işte. Çünkü ben annemin yanında durmak istiyordum küçüğüm daha. 7,8,9 yaşlarımda. 6 yaşımda. Nasıl desem kardeşlerimle vakit geçirmek istiyorum. Yani kuzenimle oynamak istiyorum.

Kadir İstekli: Anladım. Ben seni kendi yanımda mutlu görünce, ne bilim senin de benim yanımda mutlu olduğunu zannediyodum demek ki. Garip bir olay işte H.K. Hani izahı yok. Yani izahı olcak bi şey değil işte ya değil. Ben Adem C’ye teklif ettim, A.H’yi. Bacanak olalım diye, yok dedi. Ben yapamam dedi.

6 yaşında nikah kıyıldığını kabul ediyor. 7 yaşında küçücük çocuğa tek taş yüzük almış. 2014 yılında 14 yaşında da düğünleri yapılmış.

H.K.G: 6 yaşında nikahımız kıyılmayaydı. Keşke babam ilişkiye izin vermeseydi, o zaman inan ki biz mutlu olurduk dimi. Yani bu sıkıntıların hiçbiri olmazdı.

Kadir İstekli: Var mı yapacak bi şey sen söyle ya. Dönebiliyoz mu H.K.?

H..G: Sonra 14 yaşında evlendik. Ah, ah. O düğünde arabaya bindiğimde o kadar çok ağladım ki hatırlıyo musun? Niye ağladım. Dedim ki bu adamdan ben kaçıyodum. En azından geceleri kaçıyodum. Şimdi aynı evde gece gündüz napıcam.

Kadir İstekli: H. K. ilk evlendiğimiz günler iyi miydik.

Yazarken bile sinirden ellerim titriyor. 6 yaşındaki çocuğa bir çekiciliğin vardı diyor aşağılık herif o zaman 28 yaşında.

H.K.G: Çok garip ya. Çünkü bi tek sen değildin yani. Bi kaç isteyen daha vardı dimi beni 6 yaşındayken. Tuhaf yani garip.

Kadir İstekli: Tabi tabi ya. Seni çok isteyen vardı H.K., Demek bi çekiciliğin var işte.

H.K.G: Allah aşkına güldürme beni. Küçücük bi çocuğun ne çekiciliği olabilir.

Mahkemede kızın yaşını büyütmüşler.

H.K.G: Karakol olayı. Orda yaşımı büyütmüştük dimi.

Kadir İstekli: Yaşını büyüttük. Yoksa ben giriyodum içeri da. 3 sene 4 sene yatacaktık. Onu affetmiyo ki devlet ona bakmıyo yani.

H.K.G: Orda nasıl benim yerime başkası girmişti.

Daha fazla uzatmadan bu kız gibi daha niceleri koca baskısından, aile baskısından, cemaat baskısından sesini çıkarmadan bu olay ve benzerlerini sineye çekmiştir? Hayal edebiliyor musunuz? Nice çocukların gençlerin hayatları çalınmıştır din kisvesi altında. Bu cemaat ve tarikatlar ne zaman kontrol altına alınacak ne zaman? Her sene bir çocuk istismarı, tecavüz bir skandal haberi yazıktır, günahtır. Hukuk çerçevesinde bunlara en ağır cezaların verilmesi sizce de gerekmiyor mu?