Bir basın açıklaması yayınlayarak seçim sürecini değerlendiren AK Parti Karasu İlçe Başkanı Recep Aksu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Münevver, basiret, feraset sahibi aziz milletimizin teveccühü ve Cumhur İttifakı’nın gayretleri ile 14 Mayıs seçimlerinde bir kez daha zafere ulaşacağımızdan şüphe duymuyoruz. Cumhurbaşkanımız, 14 Mayıs destanını yazmaya, deprem yaralarını sararak ve yıkılan şehirlerimizi yeniden ihya ederek başlanılacağını ifade etmiştir.

YIKIM İTTİFAKI

Karşımızdaki yıkım ittifakının tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulmuş bir yapıda olduğu ortadadır. Daha aday belirlerken müttefikliklerini sürdüremeyenler, yayınladıkları 12 maddelik bildiri ile ülkemizi nereye sürüklemek istediklerini bu aziz millete göstermişlerdir. Bunların gündeminde ülkenin ve milletin hiçbir meselesi yoktur.

Bu yıkım ittifakının gündeminde ne depremin yol açtığı acılar ne depremzedelerin yürek sızıları ne de deprem yaralarının bir an önce sarılması vardır. Türkiye'nin 20 yıldaki kazanımlarının üzerine ‘ne koyarız’ değil yıkmaya ‘nereden başlarızın’ hesabını yapmaktadırlar.

Bu yapının gündeminde siyasi ihtiras vardır. Makam, mevki, koltuk kavgası vardır. Ülkenin kaynaklarının nasıl yağmalanacağı hesabı vardır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozma niyetleri vardır. Ülkemize ve insanımıza ağır maliyetleri olan eski Türkiye'yi geri getirme çabaları vardır.

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Bölgesinde ve dünyada yıldızı parlayan Türkiye'nin ışığını söndürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bunun için her seçimde çalıştığımızdan daha çok çalışacağız, her seçimde ulaştığımızdan daha çok insana ulaşacağız, her seçimde kazandığımızdan daha fazla gönül kazanacağız.

Seçim çalışmalarımızı depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hürmetimizin ve mağdur insanlarımıza olan saygımızın gerektirdiği bir hassasiyetle yürüteceğiz. Aslında hep yaptığımız gibi insanlarla yüz yüze, gönül gönüle hasbihal ederek yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacak, ortak umutlarımızı canlandıracağız.

Türkiye için hemen şimdi diyerek 20 yıllık eser ve hizmet altyapımızın üzerine bina edeceğimiz programlarımızı projelerimizi anlatacağız. Her bir şehrimiz, ilçemiz, mahallemiz için ‘Hemen, şimdi’ diyerek ülkemizin tamamını kalkındırma hedeflerimizi anlatacağız.

MAZLUM COĞRAFYANIN UMUDU

Cumhurbaşkanımız dünya lideridir. Milletine sevdalı, dualarına talip, bütün mazlum coğrafyanın umududur. Biz bugüne kadar Allah'ın takdirinin üzerinde bir kader, milletin ferasetinin üzerinde bir güç insanımızın basiretinin üzerinde bir terazi görmedik, tanımadık.

Gayreti kendimizden tevfik-i Allah'tan bilerek 14 Mayıs seçimlerine aynı samimiyetle hazırlanıyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum”