-

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen AÖKS takvimine göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları için online sınav sistemi 25 Şubat’ta saat 09:30’da başlayacak, 1 Mart’ta saat 23:59’da son bulacak. Öğrenciler açık lise sınavlarına T.C. kimlik numara ve şifreleri ile katılabilecek.

Öğrencilerin sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava giriş yapabileceğini ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Said Özkan, “Sınava açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi ve açık öğretim ortaokulu öğrencileri katılım sağlayacak” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online sınav sistemine girerek tamamlayacağını belirten Said Özkan, “Ayrıca, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabilecekler” dedi.

“Online sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecek” ifadesini kullanan Müdür Özkan, “Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacak” diye belirtti.

AÇIK ÖĞRETİM OKULLARI ONLİNE SINAV BİLGİLENDİRME VİDEOSU (izle):