-

YÜKSEK KESİMLERE KARYAĞDI, HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ (izle):

...

Karasu ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Ortaköy, Kurudere ve Yeşilköy mahalleleri, yağışın aralıksız devam etmesiyle beyaza büründü. Mahallelerde kartpostallık görüntü ortaya çıkarken kar yağışı hayatı da olumsuz etkiledi.

Araçların ilerlemesinde kısmen güçlük oluşturan kar, ilçe merkezinden Kurudere Mahallesi’ne yolcu taşıyan bir minibüsün yolda kalmasına neden oldu. Ortaköy Mahallesi Aşağı Sokak’ta ilerleyemeyen minibüsün imdadına Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan yetişti.

Bölgeye ulaşan Muhtar Turan’ın talebi üzerine mahalle sakini Bekir Kaya, kendi kepçesiyle yolu temizleyerek mahsur kalan minibüsün bulunduğu yerden çıkarılmasını sağladı. O anları Muhtar İsmet Turan cep telefonunun kamerasıyla kaydetti.

“Her kış olduğu gibi bu kış da 2022 yılının ilk karı bizim mahalle ve çevre mahallelerimize düştü” diyen Muhtar Turan, “Kar yağışı insanı sevindirdiği gibi hayat şartlarını da olumsuz etkileyebiliyor. Mahallelerimize kış lastiği olmayan araçların girmesi çok zor. Vatandaşlarımızın bu süreç içerisinde gerekli tedbirleri almalarını rica ediyorum. Yolda kalan şoför arkadaş ve yolcularımıza da geçmiş olsun” şeklinde konuştu.