-

Türkiye genelinde 1 Mart Pazartesi günü itibariyle tüm lise düzeylerinde sadece 12.sınıflar, seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitime başlayarak ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tüm illere gönderilen yazıda uygulama kazanımlarının yüz yüze başlayacağını da duyurdu.

Alınan kararda, “1 Mart 2021 tarihinden itibaren mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacaktır” ifadeleri yer aldı.

KARASU’DA ÜÇ OKUL

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Bu karara göre Karasu’da bulunan üç meslek lisesinde alan/dal derslerinin yüz yüze eğitimlerinde www.meslek.eba.gov.tr internet adresinde yayınlanan 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Dönem Çerçeve Öğretim Programı kullanılacak” dedi.

Turhan, alınan kararla ilçedeki üç meslek lisesinde 1 Mart itibariyle tüm sınıfların uygulama kazanımların yüz yüze başlanacağını, derslerin ise uzaktan eğitim yoluyla yapılacak şekilde Zümre Öğretmenler Kurulu’nca planlanacağını belirtti.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İSTEĞE BAĞLI

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Yüz yüze eğitime başlayacak 12.sınıf öğrencileri için, eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılım isteğe bağlı olacak, devam zorunluluğu aranmayacak. Fakat yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmayacak olan öğrenciler için velilerin, çocuğunu okula göndermek istemediğine ilişkin talebini bir dilekçe ile eğitim kurumu müdürlüğüne iletmesi gerekecek” diyerek hatırlatmada bulundu.