Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, son zamanlarda yapılan zamlara ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Direk, “Türkiye’de bir seçim gerçekleşti ve seçim sonucunda şu anki mevcut iktidar resmi olarak kazandı. Bizler seçimden önce dedik ki; bu mevcut hükümetin kazanmasından sonra çok şiddetli bir şekilde zam yağmuru olacak ve farklı maddi durumlara maruz kalınacak” diye belirtti.

FATURA FUKARAYA KESİLDİ

“Seçimden sonra yapılan zamlarla ve yeni uygulanan ekonomi modeliyle fakir fukaraya fatura kesildi” diyen Başkan Direk, “Madem bu şekilde bir sistem izleyecektiniz niye geçmişte aynı hatalarda ısrar ettiniz. Satılan 128 milyar doların hesabı daha verilmemişken, siz bu yandaşlara 128 milyar doları peşkeş çektirdiniz. Şu an fakir fukaranın sırtından bu paraları toplamaya çalışıyorsunuz. Çünkü zengin insanlar daha çok para kazanıyor ve onlara dokunmuyor. Olan fakire oluyor. ÖTV’den, araç muayenelerinden, farklı farklı yerlerden, bir şekilde bu halkın sırtından bu paralar çıkarılacak” dedi.  

HESABINI NASIL VERECEKSİNİZ

Direk, “Siz bu 128 milyar doların 40 milyar dolarını ÖTV ile 30 milyar dolarını ise KDV ile tekrar geri halktan toplamaya çalışıyorsunuz. Bunlarda da hep ezilen fakir fukara oluyor. Bu kadar fukaranın haklarını diğer dünyada nasıl vereceksiniz? Oy atan her bir vatandaş bundan sorumludur. Seçmenin bize dediği; siz de eğer başa gelirseniz aynı bu şekilde bir sistem izleyecektiniz, zam yapacaktınız şeklinde oluyordu. Biz en azından bu kadar zam yapmayacaktık ve fukara ezilmeyecekti. Zenginlerin peşkeş çektikleri mallara el konulacaktı” ifadelerini kullandı. 

BUNLAR İYİ GÜNLERİMİZ

“Biz seçimlerde bunu belirtirken yalan konuşmadık, insanlar ise yalan konuşanlara oy verdi” diyerek açıklamasına devam eden Başkan Salim Direk, “Allah Allah dediniz her şeyi söylediniz ama şimdi bunların vebaliyle, kul hakkıyla diğer tarafa nasıl gideceksiniz” dedi. “Bunlar yine iyi günlerimiz” diyen Direk, “3-4 ay sonra Türkiye’de çok ciddi mana da ekonomik ve parasal sıkıntılar yaşanmaya başlayacak. Çünkü kur korumalı mevduat ya da farklı sistemler bittikten sonra ya da dolar beklenilen 30 lira değerindeki bir değeri bulduktan sonra insanlar paralarını Türk lirası olarak faize yatırmaya başlayacak, bu da parasal sıkışmaya sebep olacak” diye belirtti.

ARTIK UYANIN

Zamlardan dolayı insanların iş yaptıramayacağını, paralarını ise farklı noktalara yatıracaklarını da söyleyen Direk, “Bu yüzden müthiş bir ekonomi dar boğaz olacak. 3-4 ay, bilemedin 6-7 ay sonra çok ciddi ekonomik sıkıntılar bizi bekliyor. Hala insanlar bunlarla alakalı hesap sormuyor, sokakta kimsenin sesi çıkmıyor. Herkes sessiz bir şekilde gelecek olan zamları bekliyor” dedi. Başkan Direk, “Alışverişte size verilmeyen para üstünün hesabının sorarken sizin 128 milyar dolarınızın, Karasu’da BMC fabrikası ve demiryoluna peşkeş çekilirken, bunların paraları yenilirken neden sesiniz çıkmıyor? Bu hazinedeki para sizin kendi verdiğiniz paralar. Siz hala bunun farkına nasıl varacaksınız. Artık uyanın yeter” siteminde bunlundu.  

Güler Çınasoğlu’nun haberi