Ali Keskinsoy'un "O Allah ki her şeyi biliyor" başlıklı köşe yazısı
Değerli okuyucularım,
Bazen kimseye anlatamadığımız dertlerimiz olur. İçimizden geçenleri, geceleri ettiğimiz duaları, sessizce döktüğümüz gözyaşlarını kimse görmez. İnsanlara anlatamadığımız nice şey vardır.
Ama Allah biliyor.
Kimsenin görmediği bir iyiliği yaptığımızda da Allah biliyor, kimsenin fark etmediği bir fedakarlıkta bulunduğumuzda da…
Haksızlığa uğrayıp sustuğumuzda da sabredip “Allah büyüktür” dediğimizde de Rabbimiz bizim halimizden haberdardır.
Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz şöyle buyurur:
“Şüphesiz Allah, göğüslerin özünü bilendir.”
(Mülk, 13)
Demek ki Allah sadece söylediklerimizi değil, kalbimizden geçirdiklerimizi de biliyor.
Bazen insanlardan takdir bekliyoruz. Yaptığımız iyilik görülsün, emeğimiz bilinsin, kıymetimiz anlaşılsın istiyoruz. Fakat herkes bizi anlamayabilir, herkes hakkımızı teslim etmeyebilir.
İşte burada müminin gönlüne şu gerçek yerleşir:
“Beni herkes anlamasa da Allah beni biliyor.”
Bu düşünce insana güç verir.
Kimsenin görmediği yerde günah işlemekten bizi alıkoyan da kimsenin bilmediği yerde iyilik yapmaya devam ettiren de Allah’ın bizi gördüğüne ve bildiğine olan imanımızdır.
Bu yüzden yalnız kaldığımızda da Allah’tan utanmayı, haksızlık yaparken O’nun bizi gördüğünü hatırlamayı, iyilik yaparken karşılık beklememeyi öğrenmeliyiz.
Çünkü insanlardan gizlediğimiz hiçbir şey Allah’tan gizli değildir.
O Allah ki; gözlerin hain bakışını da bilir, kalplerin gizlediğini de bilir. O Allah ki; sessiz duayı da bilir, gizli gözyaşını da bilir, sabrı da bilir, emeği de bilir.
Öyleyse kimse görmüyor diye iyilikten vazgeçmeyelim. Kimse bilmiyor diye sabrımızı bırakmayalım. Hakkımız yenildi diye ümidimizi kaybetmeyelim.
Çünkü bizim görmediğimiz nice kapıları açmaya gücü yeten bir Rabbimiz var.
Ve unutmayalım:
Sen anlatamasan da Allah biliyor.
Sen söyleyemesin de Allah biliyor.
Sen unutursun ama Allah unutmaz.
Rabbim, kalbimizde taşıdığımız ve kimseye anlatamadığımız bütün sıkıntıları hayra çevirsin; gizli dualarımıza açık güzelliklerle karşılık versin.



