Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Tepetarla Mahallesi eski Muhtarı Sıtkı Bak’ın basında çıkan ‘Ot değil adam yetişsin’ haberine ilişkin Karasu Haberleri İnternet Medyası ve Öncü Karasu Gazetesi’ne açıklamada bulundu. Başkan Karakaş, “Eski muhtarımız Sıtkı Bak, 2021 yılında burayı tarımsal amaçlı kiralamak için Belediyemize dilekçe ile başvuruda bulundu. Şimdi bizi suçlayanlar, o zaman gençleri neden düşünmemiştir” vurgusunu yaptı.

TARIMSAL AMAÇLI KİRALAMAK İSTEDİ

Eski Muhtar Sıtkı Bak’ın Karasu Belediyesi’ne yazdığı resmi dilekçenin hala kendilerinde durduğunu da söyleyen Karakaş, “Dilekçede aynen ‘Karasu Belediye Başkanlığı’na. Köyümüz Tepetarla sınırlarında bulunan Belediye’ye ait 4 bin 200 metre kare 101 ada/34 parsel no’lu yeri tarımsal amaçla kiralamak istiyorum. Bilginize arz ederim’ şeklindedir. Dilekçenin yazılma tarihi ise 03.11.2021 yılıdır. Bu dilekçe elimizde iken Bak’ın yaptığı bu açıklama hem yersizdir hem de bizi çok şaşırtmıştır” dedi.

GENÇLER SİZİN UMURUNUZDA MI

Karakaş, “Eski muhtar madem bu alanın futbol sahası olmasını istiyordu da neden bu alanı tarımsal amaçla kiralamak istiyorum diyerek Belediye’ye dilekçe verdiğini sormak abes kaçmaz. O zaman bu alanı futbol sahası yapılması yönünde dilekçe verseydi. Yani gençler eğer bizim umurumuz da değilse sizin hiç değildir. Bizim burada anladığımız; sizin hedefiniz, yeri kendi bünyenize geçirerek kullanmak istemenizdir” sözlerini kullandı.

HEDEF GÖSTERMEK YANLIŞ

“Gençlerin üzerinden belediyeyi hedef göstermek çok yanlış” diyen Karakaş, “Biz burayı İlçe Tarım Müdürlüğü ile beraber bölge halkına örnek proje olsun diye aronya yetiştirmek için çalışma yaptık. O saha çöplük gibiydi. Karasu Belediyesi olarak topluma faydalı bir projeyi hayata geçirdiğimizi düşünüyorum” dedi. Başkan Yardımcısı Karakaş, “Bu alanı satabilirdik, taliplileri de var. Ama biz satmadık ve gerçekten yararlı bir projede kullandık” açıklamasında bulundu.