-

Karasu Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı İshak Sarı, CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt ile Gelecek Partisi İlçe Başkanı Salim Direk’in eleştirilerine yanıt verdi. Yanıtını eleştirel şekilde yapan Sarı, şu ifadeleri kullandı:

SÜT’E YANIT

“Yaptığımız harcamalar, gelir ve giderler Karasu Belediyesi’nin internet sitesinde yayınlanıyor. İlçe başkanlığı temsilciliği katından bize eleştiriler geliyor. ‘Alacakların alınmasıyla ilgili, ahlaki mi?’ ve ‘Bu hukuki ama, ahlaki değil’ şeklinde.

Bir de bunu söyleyen arkadaş hukukçu, akıllara zarar. O zaman onun kazandığı davalarda tahsil edemediğin parayı icraya koymak ahlaki falan değil. Sen de ahlaksızlık yapıyorsun o zaman. Burada ticaret yapmıyoruz, kamu adına yapıyoruz. Arkadaş da bize taktırmaya çalışıyor. Gökten hiçbir şey gökten zembille inmiyor. Bu hizmetler nasıl yapılıyor soran yok.

DİREK’E YANIT

Bir tanesi de kalkmış, ‘Şu kadar işçiye, bu kadar belediye içerisine hizmet yapacağınıza adam çalıştırsaydın’ diyor. Bu popülizmi, topluma bu kadar şirin görünerek kamuyu batırmak alışkanlığını bırakmaları lazım. Kurumlar istihdam alanı değil, hizmet alanıdır. Belediye içerisindeki düzenlemeleri de kurumsal bir kimlik kazanmak adına yapıyoruz. Belediyenin girişi, imar servisi, gelir servisi ve misafir giriş yeri olan özel kalemi tadilat yaptık”