-

SAKARYA SAHİLLERİNDE BAYRAM BİLANÇOSU (izle):

...

Sakarya’nın Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde 15 Haziran günü göreve başlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekipleri, Kurban Bayramı tatilinde yoğun mesai ortaya koydu. Güvenlik önlemlerini artıran ekipler, üç ilçe sahilinde dört günlük bayram süresince 81 kişiyi, göreve başladıkları 15 Haziran gününden itibaren bir aylık süre içerisinde ise toplam 183 kişiyi dalgaların arasından almayı başardı. Tatilcilerin ise cankurtaran olan bölgeleri tercih ettiği de gözlerden kaçmadı.

BAYRAM YOĞUN GEÇTİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin talimatıyla 15 Haziran günü göreve başladık. O günden beri yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Asıl yoğunluğumuz ise bayram tatilinde oldu” dedi.

Grup Amiri Karaca, “Yaklaşık bir aylık süre içerisinde üç ilçede toplam 183 vakaya müdahale ettik. Bu sayının 81’i ise bayramın arefe gününden dördüncü günün kadar olan süre içinde gerçekleşti. Sezon boyunca 11 kişi, sağlık ekiplerine teslim ettik. Bugüne kadar da denizde arama çalışması yapmadık” diye konuştu.

45 KULEDE 61 PERSONEL

Personel ve araç sayısı hakkında bilgi veren Karaca, “Karasu, Kaynarca ve Kocaali de toplam 45 kulede görevli 61 cankurtaranımızla 4 jetski, 1 bot ve 2 araç ile boğulma olaylarına müdahale ediyoruz. Mesaimiz sabah 10:00’da başlıyor ve akşam 19:00’a kadar sürüyor. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızı olabildiğince güvende tutmaya çalışıyoruz. 15 Eylül’de sezonu kapatacağız” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR BÜYÜK TEHLİKE

Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, “Sahillerde karşılaştığımız en büyük tehlike, tek başına denize gelen ve yanında ebeveyni olmayan çocuklar. Çünkü kolaylıkla gözden kaçabiliyorlar. Cankurtaranlarımız yalnız denize giren çocukları fark ederse hemen denizden çıkartıyorlar. Çocukların boğulma esnasında herhangi bir emare göstermemeleri nedeniyle büyük dikkat içerisinde bulunuyoruz” diye konuştu.

TATİLCİ, HUZURLU ve MEMNUN

Tatilcilerin de cankurtaran olan bölgeleri tercih ettiği ve ekiplerden memnun olduğu da gözlerden kaçmıyor. Karasu’da tatilini geçiren Erdinç Esendemir, “Cankurtaranlardan sonuna kadar memnunuz, güvenliğimiz daha sağlıklı. Burada olmaları güven veriyor. Diğer yerlerde denize girmiyorum. Ailemle rahat bir şekilde denize girebiliyoruz” derken tatilci Ali Yazgan, “Çok memnunuz, işlerini hiç ihmal etmiyorlar, ciddi ve başarılılar. Dört yıldır buradayım ve aynı yerde denize giriyorum” şeklinde görüş belirtti.