30 yıldır Büyük Birlik Partisi’nde görev yapan İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, BBP Üst Kurul Üyesi ve bir dönem Belediye Başkan adayı olan Mehmet İspiroğlu ve beraberindeki 22 yönetim kurulu üyesi, parti görevlerinden Cuma günü toplu olarak istifa etti. Başkan Eminoğlu, “30 yıldır büyük birlik partisinin emrinde olan biriyim. Ben Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşıyım. Sıradan biri değilim” diye konuştu.

PARTİYLE ALAKASI YOK

Başkan Hasan Eminoğlu, “İl Başkanımız Ömer Faruk Bürtek bundan 6 ay önce hiç olmayan bir nedenle genel merkez tarafından görevden alındı. Yerine ise partide bir saat işi olmamış, hiç görev almamış, partiyle alakasız olan birini getirdiler. Genel müdür atar gibi il başkanı atadılar. Bu hareketin ardından da Ömer Başkanımız parti görevlerinden yönetimiyle toplu olarak istifa etti. Bende, beni görevden alsınlar diye bekledim. Bunun için de onlar 6 ay bekledi” dedi.

SİYASET BİR DURUŞTUR

“Ben 30 yıl bu partiye bir kuruş yardım görmeden hizmet ettim” diyen Eminoğlu, “Genel Başkanımız bu kararın ardından beni defalarca aradı. Milletvekilliği adaylığı da teklif edildi. Ama kabul etmedim. Genel Başkanımız ve başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Eminoğlu, “Siyasetçilik bir meslek değildir. Ben Büyük Birlik Partililiğim. Benim zaten bir mesleğim var. Siyaset, bir duruştur. Onun adı da Büyük Birlik’te Muhsi’nin duruşudur” sözlerini kullandı.

DESTEK VERECEĞİZ

Partideki tüm görevlerinden 22 kişilik yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa eden Başkan Eminoğlu, Cumhur İttifakı’nı da sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. BBP Üst Kurul Üyesi ve bir dönem BBP Belediye Başkan adayı olan Mehmet İspiroğlu ise, “Hasan Başkanımızın verdiği kararın arkasında durarak biz de görevimizden istifa ettik. Bundan sonraki arkadaşlara başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi...

NE OLMUŞTU?

Cumhur İttifakı ortağı ilçe başkanı istifa mı edecek? Cumhur İttifakı ortağı ilçe başkanı istifa mı edecek?