Salı günü Karasu Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç anıldı ve Fatiha okundu. Maddelere geçilmeden önce CHP’li Meclis Üyesi Şakir Şen gündem dışı söz aldı. Şen, bir kez daha şehrin içinden geçen kanalı gündeme getirdi.

PROJE DOĞRU GİTMİYOR

Şakir Şen, “Şehrin içinden geçen kanalla ilgili çok hayaller vardı ama hepsi sükutu hayal oldu. Bence proje doğru gitmiyor. Keşke projeyi biraz daha şeffaf hale getirseydiniz, muhalefetle de paylaşsaydınız da karşılıklı tartışma ortamı oluşturularak daha çok fayda sağlansaydı. Çünkü burası Karasu’yu marka şehir yapacak projeydi. Burada daha çok köprü yapmak yerine daha az ve daha doğru köprü yapmak doğru olacaktı. Köprüde ovallik verilerek belki maliyet yukarılara götürülebilirdi ama köprü altından da geçiş sağlanırdı. Göl, kanal ve nehri biraz daha düzenli bir şekilde gözden geçirsek Karasu’ya daha fayda sağlarız” sözlerini kullandı.  

ISRARCI OLMAK DOĞRU DEĞİL

Şen’in sözleri üzerine Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, konuşma yaparak, “Sizi kırmak istemiyorum. Daha öncede söyledim. Bu bizim alanımız değil. Kanalla ilgili proje üzerinde teknik arkadaşlar çalışıyor. Söyledikleriniz üzerine, köprü ile ilgili ciddi olarak mücadele verdim. Sizin istediğini şeyi bende istiyorum ama olmuyor. Bir yeri inşa ederken önce üst yapıyı inşa edip sonra altyapıyı inşa etmek ve canınızın istediği gibi inşa etme teknik olarak mümkün değil. Bu konuda ısrarcı olmak da doğru değil. Biz zaten köprüleri 50-60 cm yukarıya kaldırarak yapıyoruz. En kullanılabilir en estetik köprüyü yaptırmaya çalışıyoruz. Ama bunlar bizim değil teknik adamların konuşacağı konular” dedi. Gündem dışı konuşmaların ardından dört madde oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi