3 Nisan 2019 itibariyle, mazbatamızı alarak göreve resmen başlayan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu’nun gündemini son günlerde meşgul eden konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. “Geride bıraktığımız 9 gün içerisinde gerçekleştirildiğimiz bir çalışmayla, çalışma arkadaşlarımızı yenilemeye gittik. Bu tam anlamıyla sonuçlanan bir süreç değil. Ayrıca atılan tasarruf adımları kapsamında Karasu Belediyesi’nin alacak ve verecek durumuyla da ilgili bir rapor ortaya çıkartarak Karasu halkıyla bunu paylaşmayı uygun bulduk” diyen İshak Sarı, belediyenin mevcut personel sayısı ve mali durumu hakkında da bilgi verdi.

 

 

Üç katı personel çalışıyor

 

Karasu Belediyesi’nde şu an 58 memur, 12 kadrolu işçi, 24 geçici işçi, 210 şirket işçisi, 13 KARSAŞ işçisi ve 70 İŞKUR işçisi olmak üzere toplam 387 personelin çalıştığı bilgisini veren Başkan Sarı, “Karasu, 454 km² genişliğinde bir hizmet alanı içerisinde 65 bin vatandaşı barındırmaktadır. Metrekare ve çalışan personel sayısına bakıldığında mevcut sayı ve standartların üç katına sahip olunduğu görülüyor. Nisan ayı itibariyle birikmiş olan üç aylık maaşları, İller Bankası’ndan gelen ödenek ile yatırdık. 2 milyon 198 bin liralık personel borcu ödenmiş durumdadır. Aylık SGK prim borcu hariç 950 bin lira personel giderimiz var. Fakat bu personel sayısı ve maaş miktarı sürdürülebilir durumda değil. İlerleyen zamanlarda bu sayıyı en olgun hale getirmek için bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

İşte toplam borç

 

Karasu Belediyesi’nin bugünkü piyasa borcunun, 21 milyon 662 bin lira olduğunu; İller Bankası kredi borçlarının 63 milyon 875 bin 864 lira, amme borçların ise 33 milyon 96 bin lira tuttuğunu dile getiren İshak Sarı, “Toplam 128 milyon 132 bin 175 lira borcun olduğu görünmektedir. Bu rakamlar karşısında bazı tedbirler almak zorunda kaldık. İlk olarak personel durumunu gözden geçirdikten sonra, ihtiyaç olan yerlere kaydırma yaptık. Bu durum, dışarıda bazı acıtasyon ve farklı algılanmalara sebep oldu. Yaptığımız incelemelerde, temizlik işleri, şantiye ve park bahçelerde personel ihtiyacı görüldüğünü tespit ettik. Bu personel ihtiyacı, kurum içerisindeki mevcut personel fazlasının ihtiyaç olan bölümlere kaydırmak zorunda kaldık. Temizlik ve park bahçelerdeki hareketlilik de bu verimli adımın bir göstergesi oldu” şeklinde konuştu.

 

Karasu’nun menfaatleri için

 

“Bu tablo ile belediyecilik hizmetlerinin sürdürülmesi mümkün değildi ve sosyal belediyeciliğin de yapılmasına engeldi. Mali disiplin kapsamında suistimale açık konularda kısıtlamaya gittik” diyen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “İlk adımda hizmet araçlarımızdan birini satışa sunduk. Kurum içerisinde tasarruf tedbirleri uygulamaya koyduk. Hizmet alımı kapsamında kiralanan ve sözleşme süresi dolan araçların, sözleşmelerini sonlandırdık. Bu doğrultuda daralmaya ve mali disipline gitme kararı aldığımızı tüm Karasu halkına duyurmayı da uygun gördük” dedi. “Atılan bu adımlar, Karasu’nun kendi menfaatleri için atılan adımlardır. Halkımızın bizi anlayışla karşılayacağını umuyoruz. Millete bir söz verdik ve ‘Mali disiplini sağlayacağız’ dedik. Sözümüzü de ilçemizin menfaatleri doğrultusunda tutmak için çalışmalara başladık” ifadelerini kullanan Sarı, konuşmasını, “Üç ay öncesine kadar belediyeye sunulan faturaları ve sahip olunan şirketin incelenmesi için bir komisyon da kuruldu. Yapılan harcamalar mercek altına alınarak bundan sonra atılacak adımların olumlu olması için mücadele edeceğiz” diyerek sonlandırdı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: