Ayşenur Elmacı'nın "Bir başkadır benim memleketim" başlıklı köşe yazısı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildi. Karasu Kaymakamlığı, Karasu Belediyesi ve ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, spor kulüplerinin destekleriyle çığ gibi büyüyen yardım hareketi ilçede takdirle karşılandı. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte ilçemizde belirlenen noktalarda toplanmaya başlanan yardım malzemeleri deprem bölgesine gönderildi.

Bir başkadır benim memleketim

Deprem sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen iyileştirme çalışmalarına destek veren ülkemin gönlü güzel insanlarının hepsine selam olsun.  Gerçekten bir başkaymış benim memleketim. Bir başkaymış benim memleketimin güzel insanları.

İlk olarak Karasuspor’dan başlamak istiyorum. O kadar büyük bir kulüpmüş ki alkışların en büyüğünü hak etti bence. Karasuspor camiası bölgeye toplam 25 tır gönderdi ve 100 aileyi Karasu’ya getirtip Karasu’da misafir ediyorlar.  Onur Arslan, Cihat Ekşi önderliğinde Karasuspor camiasının el birliği ve ilçemin güzel insanları ile tam 25 tır. Dile kolay 25 tırı doldurup ve bu 25 tırı 7 gün içinde deprem bölgesine göndermek büyük bir başarıdır. Aynı şekilde deprem bölgesinden 100 aileyi Karasu’ya getirip barınma ihtiyaçlarını karşılayan büyük camia olan Karasuspor’a kendi adıma sonsuz teşekkür ederim.  Öncü Karasu Gazetesi olarak sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. Emeklerinize sağlık.

Karasu’da bulunan siyasi parti temsilcilerinden İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte hem tır desteğinde bulundu hem de bölgeye giderek depremzedelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarda bulundu. Gelecek Partisi İlçe Başkanı Salim Direk depremin ilk gününden bu yana topladıkları yardımlarla birlikte bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına katıldı ve halen çalışmalarına bölgede devam ediyor. AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi de bölgeye yardım toplayarak tırlarını deprem bölgesine ulaştırdı ve halen ulaştırılmaya devam ediyor.  İyi ki varsınız. Emeklerinize sağlık.

Yazıma Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile devam etmek istiyorum. Oda Başkanı Cihan Emre depremin ilk saatinden bu yana yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dur durak bilmeden çalışmalarına devam ediyor. Oda olarak bölgeye 4 tır gönderdi ve bizzat kendisi de bölgeye giderek çalışmalarına devam ediyor. Oda olarak bölgeye Aş evi de kuran Cihan Emre ve yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda 3 tane seyyar tuvalet ve 2 konteynır bölgeye ulaştırıldı. Öncü Karasu Gazetesi olarak sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. Emeklerinize sağlık.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte iş makinalarıyla, toplanan yardımlarla birlikte bölgeye giderek depremzedelerimizle bir araya geldi. İyi ki varsınız Emeklerinize sağlık olsun. Karasu Kızılay Şube Başkanı Adem Ekşi’de depremin ilk dakikasından bu yana Karasu Kızılay bürosunda çalışmalarına başladı ve yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyor. İyi ki varsın Adem Amca ve iyi ki varsınız gönüllülerimiz. Emeklerinize sağlık. Karasu Mahalle Muhtarlarımıza ve Camilerimize de verdikleri desteklerden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. İyi ki varsınız Emeklerinize sağlık olsun.

Aziziyespor camiası da aynı şekilde ilk günden bu yana deprem bölgesine topladıkları yardımları ulaştırırken, bölgeye de giderek yardımlarda bulundu. Aynı şekilde diğer tüm kulüplerimize de teşekkür ederiz. Karasu Plus Sigorta İhsan Püskül Karasu’da ki evlerini depremzede kardeşlerimize açan vatandaşlarımıza abonelik işlemlerini yaptırmak için gerekli olan DASK poliçesi Karasu Plus Sigorta Acentesi İhsan Püskül tarafından ücretsiz yapılacaktır diyerek destek verdi. Ommax Cam Balkon Mustafa Kadı ise 2 adet Bungalov evlerini depremzedelere açtı.  Karasu Basın Mensubu Levent Kızılaslan depremin ilk gününden bu yana bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor ve birçok canı enkaz altından çıkarttığına şahitlik ettik. İyi ki varsınız. Emeklerinize sağlık.

Karasu Kaymakamlığı da aynı şekilde bölgeye tır desteğini sürdürüyor. Karasu Kaymakamımız Dr. Ahmet Naci Helvacı aynı zamanda Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç ve Karasu Kızılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu ile birlikte odun yararak ve yardıkları odunları çuvallayarak bölgeye ulaşımını sağladılar.  İyi ki varsınız Emeklerinize sağlık olsun.

Şehrii Keyff Hüseyin Gelişken 20 aileye yer temini edeceklerini ve kiralarının taraflarınca karşılayacaklarını dile getirdi. Ayrıca Gelişken Karasu’da yazlığı bulunan tatilcilerimize de seslenerek duyarlı olunmasının altını çizdi. Şehrii Keyff Hüseyin Gelişken biz buradayız, bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz diyerek ilçede takdir topladı. Teşekkür Ederiz Şehrii Keyff Hüseyin Gelişken ailesi. İyi ki varsınız. Emeklerinize sağlık.

Kulüp Doğa Düğün Salonu işletmecisi Mustafa Ekşi, Genç Reklam Kaan Genç, DLGR İnşaat Ersin Dülger, Volkan Medya Volkan Yıldız, Arda İnşaat Emlak Suat Melhemci, 5 tane kepçesini alıp bölgeye giden Ercan Basmacı, Estaglobal & Dermaplus Cihan Yanık, DLGR Ergün Dülger, Serhan Dülger, Kotan inşaat Bilal Kotan, AS İnşaat Emlak Gökhan Bolancı, Aksoy Çiçekçilik Mustafa Aksoy, Hocaoğlu Mobilya Yahya Hocaoğlu, Şimşek Elektronik İsmail Şimşek Özer Servis Burak Özer, Limandere Mahallesinden Özkan Aslan bizzat bölgeye giderek çalışmalar gerçekleştirdi. İyi ki varsınız Emeklerinize sağlık olsun. Afad’a ve Kızılay’a katılarak deprem bölgesine giden tüm gönüllülerimize de ayrıca sonsuz teşekkür ederiz.

Şehit Hasan Keleş Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri deprem bölgesine gönderilmek üzere soba üretimi gerçekleştirdi. Birçok vatandaşımız depremzede ailelerimiz için dairelerimiz hali hazırda bekliyor diyerek paylaşımda bulundu. İyi ki varsınız Emeklerinize sağlık.

Son olarak ismini burada telaffuz etmeyi unuttuğum, bölgeye gidip destek veren, evlerini açan, yardımda bulunan esnaflarımıza, vatandaşlarımıza, oyuncaklarını depremzede çocuklarımızla paylaşan çocuklarımıza, herkese destekleri için teşekkür ederim.

Gün Siyaset yapma günü değildir.
Gün birlik ve beraberlik günüdür.
Her şeyin bir yeri ve bir zamanı vardır.
Kim Sahada? Kim köşede?
Herkes her şeyin farkında
Ancak şimdi sadece yara sarma vaktidir.
Zamanı gelince her şey konuşulur…! Konuşulacaktır.

İyi ki varsınız. Hepinizin emeklerinize sağlık. Bir başkadır benim memleketim. Ne Mutlu TÜRK’üm Diyene....