Karasu çok güzel bir ilçe, iyi yönetilse bambaşka bir yerde yaşıyor olabilirdik. Sadece burada mı oluyor yoksa ülkenin tamamı bu halde mi bilmiyorum. Her sene uçuşa geçecek şu gelecek bu gelecek açılış törenleri basın burada sonrası derin sessizlik.

Liman gelecekti önce yük gemileri, lojistik üssü olacaktı burası İstanbul-Karasu trafiği olmadığı kadar artacaktı, gemiler inşa edilecekti. Önce yarım yapıldı liman bomboş kaldı 5-6 sene sonra ucunu yaptılar. Bir şey değişmedi. Bir firma aldı işletmesini bir adet gemi yapıldı suya indirildi. Sonra firma battı dediler güvenlik görevlilerin maaşlarını bile ödemeden topuk. En son Gazi Metal geldi de limana gemiler yanaşmaya başladı on yıl sonra.

Daha sonra Cherry Araba Fabrikası kurulacak dendi. Arsalar bakıldı, belediye ile defalarca görüştüler hazine arazileri bakıldı. Binlerce kişiye istihdam sağlanacak dendi. Vazgeçtiler.

Kibar Holding serüveni başladı. Aynı tantana belediye ile görüşmeler, hazine arazileri bağışlandı, teşvikler verildi, tam sayfa gazete ilanları ha bu sene gelecek ha seneye gelecek on yıldır bekliyoruz.

Karasu'dan geçeceği söylenen bir demiryolu hattı vardı. 2010 yılında 750 günde bitirilmek üzere 320 milyon liraya yaptırılması amaçlanan 73 kilometrelik demiryoluna 825 milyon lira ödendi. 11 yıl geçti bırakın Karasu'dan tren geçmesini henüz ortada bir metre ray yok. Leyla ile Mecnun dizisinde İsmail Abi diyor ya o gemi gelecek diye. Bizde o tren gelecek diye bekliyoruz o misal.

Cumhurbaşkanı yerli araba yapacağız dedi. Ülkede fabrika kurulabilecek yerler bakıldı. Karasu ilk üçte dediler listede. Çok büyük ihtimalle buraya kurulacak dendi. Yenimahalle-Denizköy arasında yapılacaktı. Arsa fiyatları uçtu o bölgede. Bekledik, bekledik ve bekledik Bursa'ya kurulmasına karar verildi. Ortada fabrikada yok araba da ülkece bunu da bekliyoruz.

Araba Fabrikası işi olmayınca yerli savunma sanayi gelecek denildi. Gene aynı bölgede arsalar bakıldı. Prosedürler aynı. Ondan da ses çıkmadı.

SUBÜ gelecekti dört yıllık fakülte kurulacaktı. Kendi gazetem defalarca sürmanşetten girdi bu iş önemli siyasiler birlikte hareket etmeli bu iş Karasu'ya büyük fayda sağlar diye. Köşe yazıları yazdık, partiler görüştü, Ankara temasları oldu. Sonuç ne derseniz tabi ki bekliyoruz.

Cumhurbaşkanı Karasu'ya bizzat geldi. BMC fabrikasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Zemini düzelttiler, doldurdular, duvarları çatısı yapıldı aha dedik bu sefer bir şey kesin geliyor. Bu iş olacak sanırım Cumhurbaşkanı gelmiş yandaş iş adamı da fabrika sahibi belediye de AKP belediyesi bütün şartlar uygun. Ethem Sancak BMC'yi bırakıp kaçınca bu şirketi Tosyalı Holding satın aldı. 2.200 dönüm arazi hibesi, iki kere milyonlarca lira teşvik alınan bu iş zeminin uygun olmadığı gerekçesiyle durduruldu. 4-5 yıldır fark edememişler zemini, mühendisi uzmanı anlamamış, çatısı bile yapılan fabrika durduruldu.

Hâla umudu olanlar var binlerce kişi istihdam edilecek, Karasu şahlanacak, Marmara'nın parlayan yıldızı olacağız, hem turizm hem sanayi uçuşa geçecek, ev satışları patlayacak, eğitimli nüfus gelecek, esnaflar ihya olacak falan. Bekliyoruz.