Saadet Partisi Karasu İlçesi Başkanı Murat Ali Aksoy, haftalık basın açıklamasını Salı günü parti binasında yaptı. Gazze’de yaşanan katliama bir kez daha dikkat çekerek sözlerine başlayan Aksoy, Karasu’nun iç meselelerine değindi. Murat Ali Aksoy, konuşmasının başında Karasu’da denize giren ve hayatını kaybeden Burak Emre Meşe’ye rahmet ve ailesine sabır diledi. Başkan Aksoy, “Karadeniz’in dalgaları kendini gösterdiğinde lütfen denize girmeyelim. Arkamızda bırakacağımız insanları üzmeyelim” uyarısında bulundu.

PARK ve TRAFİK SORUNU

Yaz sezonunun gelmesiyle ciddi bir trafik ve park sorununun ortaya çıkacağını söyleyen Murat Ali Aksoy, “Bugün dahi ilçe merkezinde dolaşırken park ve trafik sorunu ile karşı karşıyayız. Bir ay sonrasını düşünemiyoruz bile. Park ve trafik sorununa kalıcı çözüm bulunmalıdır. İlçe merkezindeki bisiklet yolları geniş yer tutmakta ve bu alanlar genelde kurye motorlarınca kullanılmaktadır. Bu bisiklet yolları düzenlenmelidir. İlçe merkezine yakın otoparklar oluşturulmalıdır. Belediye karşısındaki park alanındaki tapu sorunu çözülmeli ve katlı otoparka kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

MAVİ BAYRAKSIZ TURİZM İLÇESİ

Bir turizm ilçesi olan Karasu’nun turizm simgelerinin en önemlisi olan Mavi Bayrak’ı kaybetmesine de dikkat çeken Aksoy, “Karasu, her geçen gün bir turizm ilçesi olmaktan çıkmaktadır. Siyasi partilerimiz, STK’lar ve ilçe yöneticileri bu konuyu masaya yatırmalıdır. Betonla her şeyi inşa edebilirsiniz, ağaçlar dikebilirsiniz ama Karasu’yu dünya sıralamasında ilk üçe sokabilen bir kumsalı yeniden inşa edemezsiniz. Bu yüzden kumsalımızı korumalıyız ve kaybettiğimiz Mavi Bayrak’ı yeniden ilçemize, ilimize kazandırmalıyız” ifadelerini kullandı.

MAHALLE İÇİ SORUNLAR

Akkum, Karapınar, Manavpınarı ve Hürriyet mahallelerini ziyaret ettiklerini söyleyen Aksoy, “Akkum Mahallesi’nde tapu kadastrolarda kayma olduğu yönünde şikayetler var. Karapınar Mahallesi gençleri, top sahasının ve çevresinin ıslah edilmesini istiyor. Hürriyet Mahallesi’nde ise yol kenarında v kanal ihtiyacı söz konusu, Yağmur sularının asfalta zarar verdiği görülmekte. Ayrıca mahallelerde asfalt ücreti talep edilmeye devam ediliyor. Her yıl bu meblağ artacaktır. Bu nedenle asfalt şantiyemiz faaliyete geçirilmeli ve bu maliyetten kurtulmak gerekmekte. Manavpınarı Mahallesi’nde ise elektrik trafosunun yenilenmesi ihtiyacı görülüyor” dedi.

N V T 9556

Editör: Nevtan Angün