Aziziye Mahallesi’nin içinden geçen ve İstanbul’a su taşıyan hattın üzerinde bulunan su yolu, Aziziye Mahallesi sakinlerinin şikayet konusu oldu. Aziziye Mahallesi Muhtarı Besim Ömer Cengiz, Sakarya Büyükşehir’e defalarca durumu bildirdiklerini fakat ilgilenen olmadığını iddia etti.

Muhtar Cengiz, “Melen’den İstanbul’a su giden hattın üzerindeki alan İSKİ sorumluluğunda ama İSKİ burayla ilgilenmiyor. Bu yol, Türkiye’deki fındık üretiminin belli kısmını karşılayan bir bölge ve fındıkla uğraşan halkımızın yüzde 80’i de bu yolu kullanmak zorunda kalıyor” dedi.

ÇOK KEZ BAŞVURDUK

“Sakarya Büyükşehir Belediyesi, su yolu üzerinde botanik yetiştiricilik yapacağını söyledi. Fakat onlar, buraya gelene kadar bu yolumuz gayet güzeldi” diyen Besim Ömer Cengiz, “Burada çeşitli çalışmalar yapıldı, sulama hatları çekildi ama kullanılmadı ve bu sebeplerle yolumuzu bozdular. Üç seneden beri yolu düzeltmeleri için sürekli başvurduk” şeklinde konuştu.

Muhtar Cengiz, “Yolu yaklaşık 60 santimetre yükselttiler. Üzerine serilmesi gereken mıcırı da sermediler. İhale gereği serilmesi gerekiyordu. Fındık sezonumuz yolun bu haliyle geçti. Fındıkçı vatandaşlarımızı çok mağdur oldu. Biz, bu lanet yoldan dolayı fındık bahçemize gidemiyoruz. Defalarca bizi oyaladılar. Yapılacak denilen yol halen yapılmadı. Çiftçimiz bu yol yüzünden perişan halde. Yeter artık” diyerek tepkisini dile getirdi.

Güler Çınasoğlu'nun haberi