-

Aykut Süt, “Yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle toplumun büyük kesiminden tepki çeken ve sinirine hakim olamayan vatandaşların da sosyal medya üzerinden hakaret ettiği Sofuoğlu, anlaşılan o ki bu durumu fırsata çevirmiş görünüyor” dedi.

“Milletin iradesinin tecilli ettiği gazi mecliste yaşanan elim bir olay üzerinde yapmış olduğunu paylaşıma hakaret edileceğini çok iyi bilen Sofuoğlu, önceki şikayetlerinden kazandığı tazminatlara yenilerini eklemek niyetini açıkça ortaya koymuştur. Bu gayri ahlaki durumun Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından dikkate alınarak Sofuoğlu’nun artık uyarılması elzem bir hal almıştır” diyen Süt, şu ifadeleri kullandı:

GELİR KAYNAĞI OLMAYIN

“Ekonomik krizin derinleştiği, enflasyon canavarının kemiklerimize kadar işlediği bir ortamda sinirlerinize hakim olamayacağınızı çok iyi şekilde bilen bu gibi kişilerin paylaşımlarını ve açıklamalarını görmezden gelin. Sosyal medya hesaplarınız üzerinden hakaret içerikli yorumlar yapmayın.

Yapacakları şikayet sonrası açılacak davalarda 20-25 bin TL gibi rakamlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Tam istedikleri de bu. Oyuna gelmeyin. Bu işin onlar açısından sermayesi yok, kamu davasının masraflarını da ödemek zorunda kalırsınız, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş sayıda hakaret dosyası açılmıştır. Özellikle 2016 yılı sonrasında dosya sayıları katlanmıştır”