Sakarya Valiliği sitesinde, Kuyumculu Mahallesi mevkiinde Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü dere ağzında biriken ve nehir ağzında stoklanan 1000 m³ I (a) grubu maden sınıfına dahil tüvenan kum-çakıl malzemesinin satılması işi için ihale ilanı yayınladı. İhale duyurusunun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş ve yönetimi, bölgeye giderek şunları söyledi:

VERDİĞİMİZ ÇABA KARŞILIK BULDU!

“Sahildeki kıyı erozyonuna dikkat çekmek için verdiğimiz çaba sonunda karşılık buldu. Nasıl mı? Yaklaşık 15 yıldır meydana gelen erozyon ne yazık ki eşsiz sahilimizi her geçen gün tüketmeye devam ediyor. Birkaç hafta önce yaptığımız basın açıklamasında, sahilin geldiği durumla ilgili bilgi verip değerlendirilmesini istemiştik. Dün yerel basına düşen bir haberde valilik kontrolünde ihale ile Denizköy Mahallesi kıyısında biriken kumun ihaleye çıkacağını üzülerek öğrendik.

SAHİL YOK OLMAYA MAHKUM BIRAKILIYOR

Biz, vatandaş olarak bir çuval kum alalım desek ceza üstüne ceza alırız. Karasu halkı olarak vatandaşlık vazifemizi yerine getirmeliyiz. Sahip olduğumuz sahil şeridimiz her geçen gün yok olmaya mahkûm bırakılırken, Karasu turizm kasabası olmaktan uzaklaştırılıyor. Yapılan yanlış liman inşası hakkında hiç fikir beyan etmek istemiyorum. Bir de üzerine eklenen mendirek önlemlerinin alınmaması sorunlarıyla sahil şeridi Karadeniz'in hırçınlığına emanet edildi.

Peki sahili besleyen alüvyonlar (kum) ne oldu dersiniz. Hepsi İhsaniye ve Denizköy mahalleleri açıklarında birikti. Bunu fırsata çevirmek isteyen Sakarya'yı yöneten isimler, sahili bu kumlarla beslemek ya da önlem almak yerine ihale ile satış yolunu seçtiler. Bizim sahilimiz bizim yaşam alanımız bizlerden alınıyor.

İTİRAZ ETME HAKKINA SAHİBİZ

Yarın öbür gün sahilde bulunan yola ulaşan Karadeniz'i gördüğünüzde sadece yetkilileri sorumlu tutmamak adına, nüfus kâğıdında Karasu yazan herkesin elini taşın altına koyması gerekir. 7 Şubat 2024 yılında depolarda biriktirilen deniz kumu Valiliğin açtığı ihale ile satışa çıkacak. Burada mevzumuz A partili ya da B partili olmak değil, Karasulu olmak. Duyarlı her Karasuluyu vatandaşlık görevine davet ediyoruz. İhtiraz etmek, sahilimize sahip çıkmak hakkına sahibiz ve bunu sonuna kadar kullanmalıyız. Sadece bugünümüz için değil, yarınlarımız için de…”