Cumhuriyet Halk Partisi Karasu İlçe Örgütü, 8 Ocak Pazartesi günü itibariyle parti binasında “Halk Günü” uygulaması başlattı. Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, “Karasulularla daha kaliteli zaman geçirmek, halkın görüş ve önerilerini dinlemek, sorunlara çözüm bulmak ve çalışmaları daha sağlıklı yürütebilmek amacıyla pazartesi günlerini ‘Halk Günü’ olarak belirledik” sözlerini kullandı.

HALKIN PARTİSİ

Seçimler ve kongrelerden sonra zamanlarının büyük kısmını ilçenin sorunlarını belirlemeye ve çözüm geliştirmeye ayırdıklarını dile getiren Başkan Karakaş, “Meclis üyeleri ve yöneticiler ile görüşmek isteyen Karasulular, parti binamızda her Pazartesi günü saat 13.00 ila 15.00 arasında bir araya gelerek sorunları ve halkın önerilerini dinleyecek” dedi. Karakaş, halkın partisi olma anlayışına uygun bir şekilde hareket ettiklerinin de altını çizdi.

RAHATLIKLA ULAŞABİLİRLER

Karakaş, "Hemşerilerimizi partimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kapılarımız her zaman sonuna kadar açık oldu, Şimdi de öyle olacak. Bu projeyle amacımız hemşerilerimizle daha sağlıklı zaman geçirebilmek. Zaten bu ilçede yaşayan herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir mesafedeyiz. Bunu pekiştirmek ve çalışmalarımızı sağlıklı yürütebilmek amacıyla halk günü uygulamasını başlattık. Hemşerilerimiz ile partimiz arasındaki bağın daha da güçlenmesini istiyoruz” dedi.

BU SİSTEMİ OTURTACAĞIZ

CHP Karasu Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Büyük de halk günü uygulamasında hazır bulundu. Büyük, “Şeffaf katılımcı, demokratik bir belediyecilik de böyle bir uygulamayı gerektiriyor. Halkı dinlemek, sıkıntılarını paylaşabilecekleri ortamları sağlamak hem belediyeyi demokratikleştirir hem de halkın demokrasi kültürünün gelişimine katkı sunar. Halkın yöneticilerine ulaşmasında engelleri artıran değil, bu engelleri en aza indiren bir anlayışı tüm çalışmalarımıza egemen kılacağız. Halkı sorunların çözüm süreçlerine dahil etmek, her şeyden önce vatandaşların size ulaşılabilirliğiyle mümkündür. Biz bu sistemi oturtacağız” diye konuştu.

MECLİSE TAŞIYACAĞIZ

Halk gününde Karasuluları dinlemek üzere partide bulunan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa İngenç de, ‘Halk Günü toplantılarına CHP Meclis üyeleri ile yönetim kurulu üyeleri katılarak Karasuluları dinleyecek ve sorunlara çözüm arayacak. Halk günü uygulamasıyla, vatandaşların her konuda şikayet ve önerilerini ilk ağızdan dinleme fırsatı bulacağız. Bu sorunları Belediye meclisine taşıyacak, sözcüsü olacağız” sözlerini kullandı.