CHP Karasu İlçe Başkanlığı, yürüttüğü yoğun seçim çalışmalarında kadınlara büyük önem veriyor. Sık sık ev toplantıları düzenleyerek Karasulu kadınların sorunlarını ve taleplerini dinleyen CHP İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde unutulmaz bir etkinliğe imza attı.

KİMLER KATILDI

Programa CHP Karasu Belediye Başkanı Uğur Büyük, İlçe Başkanı Semih Karakaş, ilçe yöneticileri ve meclis adayları tam kadro katılarak destek verdi. Her yaştan davetlinin katıldığı program büyük beğeni topladı. Emek mücadelesinde hayatlarını kaybeden kadınları anmak için gerçekleştirilen programda CHP Karasu Kadın Kolları Başkanı Fatma Püskül Tatlı, “Türk kadınları tarih boyunca cesaretleri direnişleri ve mücadeleleriyle tanınmışlardır. Bu konuda önemli bir dönüm noktası Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde eğitim, iş ve siyasi alanlarda gerçekleştirilen düzenlemelerdir. Böylece kadınlara eşit haklar tanımış ve kadınların toplumdaki konumunu güçlendirmiştir” dedi.

İKTİDARA DUR DİYELİM

Tatlı, “Tüm Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sayesinde kadını güçlendiren, eşitlikçi, katılımcı, halkçı ve sosyal demokrat politikaları hayata geçireceğiz. Belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50 cinsiyet kotasını hedefliyoruz. Buradan tüm kadınlara ve demokrasiyi savunan erkeklere sesleniyoruz. Eşitlik için, haklarımıza sahip çıkmak için, yoksulluğu bitirmek için, kadına ve çocuğa şiddeti durdurmak için gelin, 31 Mart’ta iktidara dur diyelim. Bu düzenin böyle devam etmeyeceğini gösterelim” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK, PROJELERİNİ ANLATTI
Konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan CHP Karasu Belediye Başkanı Uğur Büyük ise projelerini anlattı. Büyük, “Karasu’yu kadınlar için güven dolu bir yer haline getirmek en önemli hedeflerimizden biri. İlçemizi karanlık sokaklardan, kaldırımı olmayan, bozuk yollardan kurtaracağız. Hayati öneme sahip bir diğer sorunumuz da kadın yoksulluğu. Her yerde üretken olan kadınlarımızın ekonomik özgürlükleri için ev ekonomilerine katkı için hazırladığımız projelerimizle ilçemiz refaha çok daha hızlı ulaşacak” diye konuştu.

HEDİYE VE MÜZİKLE SÜSLENDİ
CHP İlçe Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi vardı. Etkinlikte kadınlara ikramlar yapıldı ve günün anısına kahve ile çikolata hediye edildi. Konuşmaların ardından ise çalan yerel ezgilere eşlik edildi. Hareketli Karadeniz ezgileriyle horonlar oynandı. Günün anısına fotoğraflar çekildi.

CHP Karasu Basın Servisi

Chpden Alkış Toplayan Kadınlar Günü Programı F1

Chpden Alkış Toplayan Kadınlar Günü Programı F2

Chpden Alkış Toplayan Kadınlar Günü Programı F3

Chpden Alkış Toplayan Kadınlar Günü Programı F4

Chpden Alkış Toplayan Kadınlar Günü Programı F5

Chpden Alkış Toplayan Kadınlar Günü Programı F6

Chpden Alkış Toplayan Kadınlar Günü Programı F7