CHP Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, yerel seçimlere giderken basın açıklamasında bulundu. Karakaş, “Siyaset, ülkeye ve millete hizmet etmenin en etkili yollarından biridir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100.yılında partimizin ilçe başkanlığı görevinde olduğum için büyük gurur yaşadığımı belirtmek istiyorum. Çok yoğun bir dönemde göreve geldik. Göreve geldiğimizden bu yana hummalı bir çalışma içerisindeyiz” dedi. Karakaş basın açıklamasının devamında şu sözleri kullandı:

SORUN YUMAĞINDAN KURTULACAK

Karasu halkı yetkiyi bize verdiğinde de güzel ilçemiz için var gücümüzle çalışacağız. Kongreler ve genel seçimin ardından önümüzde 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimleri var. Şimdi de el ele, omuz omuza yerel seçim zaferi için yola çıktık. Genç ve dinamik bir ekip kurduk. Bu enerjiyi sahaya yansıtıyoruz. Çağımızın bir parçası olan sosyal medyaya yansıtıyoruz. Karasu halkının sorunlarını tek tek dinlemeye ve çözüm üretmeye ‘Halk günü’ programımızla zaten başlamıştık. Karasulular bize yetki verdiğinde ilçemiz sorun yumağı olmaktan kurtulacak.

UMURSAMAZLIKLARI YOK EDİYOR

Karasu’nun, halkı rahatlatacak projelere ihtiyacı var. On dört başlıkta topladığımız başlangıç projelerinin yanı sıra Karasu’nun yok olmakla karşı karşıya olan değerlerinin korunmasına ihtiyacı var. Bunlardan en önemlisi bulunmaz sahilimizdir. İlçemiz son yıllarda kıyı erozyonu felaketi yaşıyor. Önlem alınmazsa bu durum önemli maddi ve manevi kayıplara yol açacak. Altın kumumuz yetki sahiplerinin yanlış kararları ve umursamazlıkları nedeniyle göz göre göre yok oluyor.

MAVİ BAYRAK VAAT ETTİ

Hal böyleyken Maden Deresi’nin Karadeniz’e döküldüğü yerde toplanan kumlar önce Karasu Belediyesi tarafından şantiyeye alındı, sonra da Valilik tarafından satış için ihaleye çıkarıldı. Ortaya koyduğumuz tepkiler üzerine bin metreküp kumun satışı iptal edildi. Fakat sonra ne oldu? Bu kumlar bahçe düzenlemesinde kullanıldı. AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan sahilimize mavi bayrak vaat etti. ‘Karasu’ya yeni mavi bayraklı plajlar kazandıracağız’ dedi.

HEDEFİMİZ BELLİ

Karasu’muzdaki 2 mavi bayraktan biri geçtiğimiz yıl geri alındı. Sahil Park ve 32 Evler olmak üzere 2 mavi bayrağa sahip sahilimizde Sahil Park plajı artık mavi bayrağa sahip değil. Önce elimizdekilere sahip çıkmak gerek. ‘Neden 2 mavi bayraktan 1’e düştük?’ sorusunun cevabını vermek gerek. Karasu Fındık Festivali de yok olan değerlerimiz arasında. Fındık festivalimiz, ilçemizin markalarından birisidir. Yakın komşu ilçelerde bunun çok güzel örneklerini görüyoruz. Biz Karasu’ya değer katan kültür etkinliklerimize sahip çıkacağız ve geliştireceğiz. Bu hem Karasulu hemşerilerimizi mutlu edecek hem de esnafımızın yüzünü güldürecek. Hedefimiz, ilçemizi huzurla yaşanacak, nezih bir yer yapmak. Bunun için üzerinde çalışılmış projelerimiz hazır. Eşsiz doğal güzelliklerimizi koruyarak akıllıca üretilmiş projelerle hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.”

CHP Karasu Basın Servisi