Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100.kuruluş yıldönümü, CHP Karasu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle Karasu’da da kutlandı. Cumartesi günü Atatürk Bulvarı girişindeki anıt önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, CHP İlçe Başkanı Uğur Büyük’ün konuşmasıyla devam etti. Etkinlik sonunda Kuva-yi Milliye şehitleri ve tüm şehitler anısına vatandaşa lokma ikram edildi. Etkinliğe katılım yoğun oldu. Başkan Büyük, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, cumhuriyetimizi kuran, cumhuriyetimiz kadar köklü, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100.kuruluş yıldönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz. Dünün zorluklarıyla büyüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin, yarının idealleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır.

Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün izinde, topraklarımızın kutsallığına ve milletimizin kayıtsız şartsız egemenliğine dayanan Cumhuriyetin asırlık yolculuğuna eşlik etmiş bir partidir. Öyle ki, dünyada 100. yaşına erişmiş sayılı siyasi partiden birisi olma şerefine de sahiptir.

Bugün partimize ve cumhuriyetimize saldırılar, 100 yıl önceki karanlık anlayışla artarak devam etmektedir. Her türlü etik değerden uzak bir şekilde; kurumları, halkı, Anayasayı hiçe sayan bir anlayışın yarattığı bu çok karanlık dönemde dahi bize ışık tutan, önderimiz Atatürk’ün çizdiği yoldur.

CHP yeniden vatandaşa umut olmalıdır. CHP uçtan başa kadrolarını yenilemeli ve gençleştirmelidir. CHP siyasetini bilime dayandırmalı, yeni bir seçim modeli oluşturmalıdır. CHP tüzüğünde yapacağı köklü değişikliklerle delege sisteminden vazgeçmeli üye bazlı bir model oluşturmalıdır.

CHP genel başkanlığı iki dönem ile sınırlandırılmalıdır. CHP tekrar sokağa inmeli, kırsalla bağlarını eskiden olduğu gibi kuvvetlendirmelidir. CHP mutlaka modern çağa ayak uydurmalı kalıplaşmış siyasi söylemlerden vazgeçmelidir. Ve CHP kurucu ayarlarına geri dönmelidir.

Değerli yoldaşlarım, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel miraslarıyla, geleneğini ve temellerini en iyi şekilde temsil eden ilkelerin yanı sıra sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen bir parti olduğumuzu tekrar hatırlamalıyız. Kuruluşun ve kurtuluşun Partisi CHP’nin 100. yılı kutlu olsun”