-

Karasu’da 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin açılış töreni Şehit İsmail Hakkı Yılmaz İlk ve Ortaokulu’nda düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, İlçe Mili Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Kuyumculu Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kaymakam Dr. Helvacı, öğrencilere yönelik bir açıklama yaptı. Dr. Helvacı, salgın sürecinde uzaktan eğitimin ardından yüz yüze eğitim öğretime geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Törenin ardından öğrenciler, ders başı yapmak için sınıflarda yerini aldı. Okulun öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya gelen Kaymakam Dr. Helvacı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, 8. sınıf öğrencilerinin başarı durumu ve sınava hazırlık sürecinin ve seviyede olduğu hakkında bilgi aldı.

Ardından Dr. Helvacı, Çetin Turhan ve Muhtar Çalık, 8. sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarı diledi. Ardından okulun içini gezen Dr. Helvacı, tüm sınıflardaki sıraları imece usulü yenilenerek tekli sıraya dönüştürülmesi konusunda emeği geçen Muhtar Mustafa Çalık, Okul Müdürü Mehmet Dursun, Okul Aile Birliği Başkanı Halil İbrahim Şeker’e teşekkür etti.