Karasu Şehit İsmail Hakkı Yılmaz Ortaokulu, 9 Türk, 1 İspanyol, 1 Portekiz ve 1 Yunanistan olmak toplam 12 üyeden oluşan eTwinning ''Solution Searchers S.O.S (Çözüm Arayanlar)'' projesi ile Ulusal Kalite Etiketi kazandı.

KAMUOYUNU BİLİNÇLENDİRME

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ali Osman Önlemeç, “Dünya iklim dengesinin her geçen gün bozulması hem insanlar hem de tüm ekosistem üzerinde yıkıcı etkiler yaratıyor. Dünya devletlerinin doğanın dengesini yeniden tesis etmek ve geleceği garanti altına almak için acilen adım atması giderek daha önemli hale geliyor. Sivil toplum kuruluşlarının küresel iklim değişikliği konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeye yönelik çalışmaları var” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

“Ancak insanlar tüketim alışkanlıklarını, hükümetler de enerji politikalarını değiştirmezse tüm bu çabalar boşa gidebilir” diyen Önlemeç, “Daha da kötüsü, gezegenimizin yaşanabilir alanı ve kullanılabilir kaynakları tükenebilir. Projemiz iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak ve gerekli önlemlerin alınmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlandı. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” sözlerini kullandı.