Pazar günü Karasu Darıçayırı Mahallesi’nde vatanı, milleti ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden şehitler Ersin Şenek, Oktay Demirci, Veysel Saygılı ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi. Program bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti.

YOĞUN KATILIM

Düzenlenen Kur’an-ı Kerim ziyafeti programına İl Müftüsü Mehmet Aşık, İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Recep Aksu, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Ersin Şenek, Oktay Demirci, Veysel Saygılı şehitlerinin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Katılımın yoğun olduğu program okunan selanın ardından Dünya Kur’an Okuma birincisi Kozyatağı Modern Camii İmam Hatibi Habip Deveci, Karasu Yeşilköy Camii İmam Hatibi Yunus Demirci, İmam Hatip Vahit Yeniay, Üsküdar Karacaahmet Şakirin Camii İmam Hatibi Seyfullah Çelebi, Adapazarı Ulu Camii İmam Hatibi Ali Güzeldal, Ferizli Sinanoğlu Camii İmam Hatibi Davut Turap Korakoç, Serdivan Abdulhamit Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Gencer’in okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim ile devam etti.

BİZİM İÇİN CANLARINI VERDİLER

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Allah yolunda öldürülenler için ‘ölüler’ demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz” (Bakara Suresi-154) ayetini okuyarak şehit ve şehitliğin öneminden ve Allah’ın şehit olanlara verdiği mükafattan bahsetti. Çanakkale’de, 15 Temmuz’da kahramanca vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve mukaddesatımız uğruna milletimizin nasıl şehadete yürüdüğünden bahseden İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, “Değerli kardeşlerim eğer bugün yatağımızda rahat uyuyup nefes alabiliyorsak birilerinin bizim için nefesini vermesinden dolayıdır. Onları rahmet ile anıyoruz” dedi. Program İlçe Müftümüz Mehmet Çelebi’nin yapmış olduğu dua ile sona erdi.