-

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun, Ramazan Bayramı’nda Karasu’ya gelerek bir Cuma vaazında Selanik göçmenlerini hedef aldığı iddia edilen söylemlerde bulunmasının ardından soruşturma açılmış ve yapılan şikayetler neticesinde mahkeme süreci başlamıştı.

Mahkemenin ilk duruşması da Pazartesi günü Karasu Adliyesi 1.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İlk duruşma sonrası Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Kara, konun takipçisi olacaklarını belirten bir açıklamada bulundu.”

Özgür Kara, “Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu Mayıs ayındaki bir Cuma vaazında Selanik göçmenlerinin Sabetayist olduğunu söylemesi ve halkı kin ve düşmanlığa yöneltmesi, dolaylı olarak da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de bu ithamda bulunması nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştuk” diye konuştu.

10 FEDERASYON ve 300 DERNEĞİ TEMSİL EDİYORUZ

“Karasu Adliyesi’nde Pazartesi günü ilk duruşması gerçekleştirildi” diyen Kara, “Biz de 52 şehirde 10 federasyon ve 300 derneğin üst çatısı olarak görev alan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu olarak mahkemeye katıldık ve şikayetimizi yineledik” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Özgür Kara, sözlerini “Tüm Balkan camiası adına ve Balkan Türklerini temsilen konunun takipçisi olacağız. Davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Bu tarz söylemler, Balkan Rumeli camiasını üzmektedir. Bundan sonra, bu tarz söylemleri kitlesel şekilde ortaya koymaya da kararlıyız” diyerek tamamladı.