-

KARASU'DA DÖRT PARTİDEN ORTAK BAYRAMLAŞMA (izle):

...

Kurban Bayramı’nda alışılagelmiş parti bayramlaşmalarına bu yıl ara veren dört muhalefet partisi, bayramın ikinci günü Atatürk Bulvarı’na indi ve halkın bayramını kutladı. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları, her yıl alışılagelmiş bayramlaşma programından çok farklı bir program gerçekleştirdi. Sokak bayramlaşması ise halktan büyük ilgi gördü.

Dört muhalefet parti ilçe başkanları halkın bayramını da kutlamayı ihmal etmedi. Dört ilçe başkanının da ortak mesajı, ayrışmadan ve siyasi bölünmeden uzak bir toplum söylemi oldu. Aykut Süt, Hasan Sarıoğlu, Oğuzhan Coşkun ve Salim Direk, bunun en güzel örneğini de ortaya koyduklarına vurgu yaptı.

HALKIN GÖRMEK İSTEDİĞİ TABLO

CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, “Son 20 yılda kutuplaşma ve ayrışmanın bizi bir yere götüremeyeceğini iyice anladık. Bu tür bayramlarla milli ve birlik ve beraberliğimizi daha iyi tesis ediyoruz. Ayrışmanın bir faydası yok. Bugün vatandaştan ‘İşte bu birliği görmek istiyoruz’ tepkileri aldık. Ayrışmaktan selam vermeyi unutan bir toplum olduk. Seçimin sonucu ne olursa olsun kazanan birlik ve beraberlik olsun” dedi.

KUTUPLAŞMA ve AYRIŞMA BİTSİN

İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu ise, “Tek amacımız ve tek istediğimiz, kutuplaşmayı ve ayrışmayı bırakıp kucaklaşmak. Sadece bugünlerde değil, ülkemizin yaşanacak ileriki günlerinde de bir arada ve kucaklaşarak, her günümüzü bayram havasında geçirmeyi diliyoruz” ifadelerini kullandı.

HUZUR ve EŞİTLİK BEKLENTİSİ

Saadet Partisi İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, “İslam aleminin huzurlu, insanların ve çocukların eşit olduğu, ekonomik refah, huzur ve mutluluğun olduğu, siyasi ortamın daha güzel günlere yerini bırakmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

SİYASİ OLGULAR YERİNE İNSANLIK KAVRAMI

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Salim Direk ise, “Bu bayramla insanlara büyük yakınlaşma gelmesini, insanların siyasi olgularla değil insanlık kavramıyla birleşmesine vesile olmasını umut ediyoruz. Biz bugün nasıl dört parti bir araya geldiysek bütün insanlık da böyle bir araya gelebilir” mesajı verdi.