-

Sakarya’da sınavla öğrenci alan proje okulları arasında dört tanesi daha eklendi. Haberi, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım sosyal medya hesabından duyurdu. Dört okuldan biri ise Karasu Atatürk Anadolu Lisesi oldu. Lise, 2022-2023 eğitim öğretim yılına LGS ile 90 öğrenci alacak.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da uzun yıllardır beklenen haberi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Turhan, “Sadece ilçemizin değil, Sakarya’nın kuzey bölgesinin sınavla öğrenci alan ilk okuluna kavuştuk” dedi.

Sınavla öğrenci alan okulu sadece Karasu’ya değil, Sakarya’ya da kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Çetin Turhan, “Karasu’da böyle bir okulun olması öğrencilerimiz için bir motivasyon farkı oluşturacak” şeklinde konuştu.

Turhan, “Önceden öğrencilerimize ilçe dışında bir yer göstermek zorundaydık. Şimdi ilçemizdeki okulu göstereceğiz. Böylece öğrencilerimizin ilçe dışına gidiş geliş sirkülasyonunu da durdurmuş olacağız. Kendi ilçelerine olan aidiyet duygusunu da arttırmış olacağız. Başta valimiz olmak üzere il milli eğitim müdürlüğümüze ve kaymakamlığımıza da teşekkür ederiz” dedi.