Yaklaşık 6 gün önce yaşanan şiddetli yağış sonrası, yağmur tahliye kanalından gelen aşırı su nedeniyle tahrip olan Belediye Plajı’nın altı gündür bu halde olmasına tepki gösteren Karasu Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Taşkın Ekşi, “Böyle bir duyarsızlığı ne Karasu halkı, ne de tatilcilerimiz hak etmiyor” dedi. Belediye’nin, Mavi Bayraklı plaj için duyarsızlık içerisinde olduğunu dile getiren CHP’li Meclis Üyesi Ekşi, “Karasu Sahil Park önünde bulunan Mavi Bayraklı Belediye Plajı’nın bu rezalet hali, hiç mi içlerini sızlatmıyor? Burası, Karasu’nun turizme hizmet eden iki tescilli plajından biri. Yaklaşık 6 gündür bu halde. Bu rezalet tabloya 6 gündür çözüm bulamayanda hiç suç yok, sesini çıkartan bizde suç buluyorlar sonra. Dev gibi yağmur suyu tahliye kanalının borusu bu plajdan denize veriliyor. Sahil Park’ın tahliye su boruları bu plaja veriliyor. Boruların çıkış yerine bir kanal yapılıp, direkt denizin içerisine doğru başka bir yerden verilse, bu çirkin tablo ve tahribat ortaya çıkmaz” şeklinde konuştu.

 

Turizme darbe vurmayın

 

Bu çirkin görüntü, Karasu için bir eksidir. Karasu’da çok şey, her geçen gün daha kötüye giderken, yaz sezonunun ortasında turizm ile ön plana çıkmamıza engel olacak bu görüntünün Mavi Bayraklı Belediye Plajı’mızda olması da manidar bir durum. Sayın Belediye Başkanı’mızdan, Karasu’ya yakışmayan bu kötü görüntüye son vermesini istiyoruz. Bu dar alandaki plajın durumu küçük bir şey gibi görünse de tatilciye ve Karasu’ya etkisi olumsuz olarak büyüktür” diyen Cüneyt Taşkın Ekşi, “Su tahliye kanalları yüzünden derinliği 2 metreyi bulan çatlak ve kum kaymaları oluşmuş. Bu insanlar, belediyenin Mavi Bayraklı plajında nasıl denize girsin, nasıl güneşlensin? Amaç, insanları buradan kaçırmak mı? İnsanların tatil hakkını, inançlarla ters düşüyor diye ellerinden almak mı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Belediyemize daha büyük masraf

 

Sözlerinin devamında “Plaja dolgu yapılırken, park seviyesine kadar yükseltilmemesi gerektiğini dile getirmiştik. ‘Bunun bir formülü var’ diyerek bizi geçiştirdiler. Kendilerinin bilgisizliği, başkalarını dinlemelerine de engel oluyor. 10-15 gün boyunca bu alanı kumla doldurup, üst limite çıkardılar, şimdi en ufak bir rüzgarda bile kum dört yol ışıklara kadar gidiyor, insanları mağdur ediyor. Yağan şiddetli bir yağmurda da doldurulan kum aktı gitti. Eğer 200 metre Doğu ve Batı’daki kumsal seviyesinde olsaydı, Sahil Park’tan buraya merdivenle inilse ve plaj, parkın seviyesi altında olsaydı, bu olumsuz tablo yaşanmazdı. Örneklerini de İstanbul’da Akçakoca’da, Şile’de ve daha bir çok yerde görüyoruz. Plajlar, deniz seviyesinde ve insanlar rahatça denize girebiliyor” ifadelerini kullanan Ekşi, “Her büyük yağmurda bu tablo ile karşı karşıya kalacağız ve belediyemize büyük maliyetlere sebep olacak. ‘Para yok’ diyorlarsa, paramızı denize atacak şekilde düzenlemeler yapılmamalı. Buraya 1-2 kepçe getirilip düzeltilebilir ve kumsal 1-2 gün içinde halkın kullanımına açılabilirdi. Böyle bir duyarsızlığı Karasu halkı ve tatilciler hak etmiyor. Bu çirkin tablonun metrelerce uzağında bir de sokak futbolu turnuvası yapılacak. Karasu’yu böyle mi tanıtacağız?” diyerek konuşmasını tamamladı.

HABER: Esra Aydın

 

BELEDİYE PLAJI NE HALDE? (Fotoğraflar aşağıda):