-

3 Temmuz Cumartesi günü Sakarya Nehri’nin Karasu ilçesi Adatepe Mahallesi mevkiinde kaçan botun ipini çekmek için nehre girerek bir süre yüzmeye başladıktan sonra suda kaybolan Emirhan Henden (20) için altı gündür arama çalışmaları sürüyordu.

Ekiplerin uzun uğraşları ile aranan Henden, 9 Temmuz Cuma günü sabah saat 04:00 sıralarında nöbet tutan mahalle halkı tarafından bulundu. JAK (Jandarma Sualtı Arama Kurtarma) ekiplerince sudan çıkarılan Emirhan Henden, savcının ilk incelemelerinin ardından sağlık ekiplerine teslim edilerek Karasu Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı.

Ardından Henden’in cansız bedeni Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan otopsinin ardından Karasu’ya getirilen Henden’in cenazesi Adatepe Mahallesi’nde Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının beraberinde Adatepe Mahalle Mezarlığı’na defnedildi.

Cenazede acılı baba Fatih Henden’in ayakta zor durduğu görüldü. Cenaze törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve ilçe protokolünün tam kadro katıldığı görüldü. Henden’in cenazesine Adatepe Mahallesi ve çevre mahallelerden çok sayıda gencin iştiraki da gözlerden kaçmadı.