-

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, meclis toplantısı sonunda, gündemin 17.maddesind eyer alan konuya dair açıklama yaptı. “İlçemizde bulunan zincir marketler ve tekel bayilerinin tanımın yapılması ve şartlarına ilişkin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilebilmesi” ile ilgili madde, oy birliği ile mecliste kabul edildi. Kararın, ilçe merkezindeki mevcut marketleri etkileyip etkilemeyeceği de merak konusu oldu.

Başkan İshak Sarı, mecliste yaptığı açıklamada ulusaldan çok yerel esnafımızı teşvik etmemiz gerektiğine vurgu yaptı. “Sadece Plaj Caddesi’nde dokuz tane market bulunuyor. Bunlar ise ciddi anlamda trafik sorunu oluşturuyor” diyen İshak Sarı, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

MEVCUT MARKETLER UYGUN DEĞİL

“Vatandaş boş olan dükkanını herhangi bir market zincirine kiralayıp işyerini teslim ediyor. Sonra ise kiraya verdiği dükkân işletmecisi süpermarket hizmete başladıktan sonra bizlere geliyor. Market açıldıktan sonra ruhsat işini çözmeye çalışıyor.

Sorun burada büyüyor. Markette gerekli olan park alanı mevcut değil ve yer olarak da uygun bir alan değil. Sonra bize “Marketi açmak için çok masraf yaptık” diyerek duygu sömürüsüne maruz bırakıyorlar.

100’DEN FAZLA ZİNCİR MARKET

Bizim ilçemiz için 100 tane ulusal market bir hayli fazla. Her adım başı bir marketin olması çok anlamlı değil. Bu durum yerel esnafımız açısından da çok sıkıntılı. Kendi ilçemizin ekonomik kaynağını başka bir yere aktarması sıkıntı doğuruyor.

Bunun yanı sıra trafik ve karmaşa zaten alıp başını gidiyor. İlçemizde bu işi biraz sınırlamak ve iyi tanımlamak gerekiyor. 65 binlik nüfuslu bir ilçeye 100 ulusal market fazla olmakla beraber bizim kendi yerel esnaflarımızı işyeri açmaya teşvik etmemiz gerekiyor. Ulusal marketler biraz daha şehir dışında olabilir. Park alanı olabilecek yerlerde bu marketlerin kurulması daha doğru olur”