-

YÜZDE 35'LİK KAÇAĞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK (izle):

...

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, ilçe basınıyla bir araya geldi. Üç yıllık çalışmaları değerlendiren Sarı, toplantı sonrası çeşitli konulara yönelik de açıklama yaptı. Belediyenin gelirlerinin oluğunu ancak alacakların biriktiğini söyleyen İshak Sarı, “Karasu’da yüzde 35 oranında emlak vergisi kaçağı mevcut. Bunu ortadan kaldıracağız” dedi. Başkan Sarı, konuyla alakalı şöyle konuştu:

“Karasu’da 117 bin bağımsız bölüm, buna bağlı olarak da 26 bin de blok bina stoğu mevcut. Görevlendirdiğimiz 10 personel bu kayıtları İçişleri Bakanlığı sistemine işliyor. Binaların özelliklerine göre, kaloriferli mi kalorifersiz mi? Havuzu var mı? Tüm özellikleriyle kayıt altına alınıyor. Önümüzdeki dönem bu yüzde 35’lik kaçak sonlanmış olacak.

BELEDİYE GELİRİ ARTACAK

Karasu Belediyesi, tamamen modernize edilmiş web tabanlı bir sisteme geçerek gelir kaybının önüne geçecek. Mahalleye dönen beldelerdeki binalardan arsa vergisi alınıyordu, hepsi güncellenecek ve bina vergisine dönüştürülecek. Yapı stoklarımız güncellenecek.

İlçe merkezindeki evlerin yüzde 70’i kaloriferli olduğu halde hala kalorifersiz düzeyde vergi alınıyor. Tüm hanelerin tespiti yapılarak, sisteme girilecek ve emlak vergisindeki üçte bir oranındaki kaçak son bulacak. Böylece belediyenin vergi gelirinde de artış olacak.

TAHSİLAT YÖNTEMİ

Ödenmeyen emlak vergileri, 6 ayın sonunda icra takibine düşecek. Mesajla ve aranarak vatandaş bilgilendirilecek. Ödememe durumunda icra süreci başlayacak. Bunun içinde Gelir Şefliği’nin içerisine icra servisi kurulacak.

Kaçakların kapatılması ve gelir arttırıcı çalışmalarla hizmet yapılabilirliği arttırmak zorundayız. İller Bankası’ndan gelen pay 300 ile 500 bin arasında değişiyor. Bu belirsizlikle hizmet yapamayız. Biriken alacakların tahsil edilmesi gerekiyor. 5 yıl alınmayan bazı alacaklar zaman aşımına uğruyor, bu sefer de Sayıştay, yetkili kişilere zimmet çıkartıyor. Bunun önüne geçmeyi hedefliyoruz”