-

Levanten kalite için alan destekli olarak fındık alım fiyatının 54 lira olarak açıklanmasını değerlendiren Büyük Birlik Partisi Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Fındık alım fiyatı olarak açıklanan 54 lira, gayet güzel bir rakam. 60-70 lira beklenti diye dillendirilen fiyatları bırakalım. 25 yıl önce de baz 3 dolardı, bugün de baz 3 dolar oldu. Fiyat düşüşü yaşanmamıştır.

Fındık üzerinden siyaset yapmak isteyenler, ‘Laf olsun, torba dolsun’ siyaseti yapıyor. Fiyat, üretici için çok iyi seviyede. Bir fındıkçı olarak bizim beklentimiz 45-47 lira arasında bekliyorduk. Açılanan 54 lira çok iyi bir seviye.

Allah, herkese hayırlısıyla hasat yapmayı ve hayırlısıyla da yemeyi nasip etsin. Hayırlı ve uğurlu olsun. Karasu’nun rekolte durumu da güzel. Karasu’ya da iyi bir fındık girdisi olacak. Devlet, bu fiyatı açıklayarak adeta tüccara ‘Gel beriye’ çekmiş oldu. Tüccarın alımı da 50-51 liradan olur. Belki de 45 lira bile çekebilirler. Burada FİSKOBİRLİK’e büyük görev düşüyor. Tüccar kantarı açtığı gün, FİSKOBİRLİK’in de açması gerekir ki, tüccar 47-48 lira bandına fiyat çekmesin”