-

1 - 7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla Karasu İlçe Müftülüğü, Pazartesi günü Atatürk Bulvarı’nda kan bağışı kampanyası düzenledi. Karasu İlçe Müftüsü Bektaş Günay ve müftülük personeli, Türk Kızılay tarafından kurulan kan bağışı aracında kan vererek kan bağışının önemine dikkat çekti.

İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği kan bağışı kampanyasına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Devam eden pandemi sürecinde hastanelerde her zamankinden daha çok kana ihtiyaç duyulduğunu belirten Müftü Bektaş Günay, “Bu nedenle doktorlarımızın belirlediği aralıklarla düzenli olarak kan bağışında bulunmaya özen göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

“İnsanların iyileşmesinde bir katkımız oluyorsa ne mutlu bize” diyen Müftü Günay, “İnsan için beden sağlığı hayati önem taşıyor. İslam’da da kan bağışının ayrı bir yeri var. Kan bağışının olmadığı bir toplumda, her gün binlerce kişi hayatını kaybedebilir. Bu nedenle, herkes kan bağışına ciddiyetle önem vermeli” ifadelerini kullandı.

Kan bağışına desteklerinden ötürü İlçe Müftüsü Günay ve beraberindekilere teşekkürlerini ileten Türk Kızılay Karasu Şubesi Başkanı Adem Ekşi ise, vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.