Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası göreve gelen İshak Sarı Başkanlığı’ndaki belediye meclisinin ilk toplantısında hukuka aykırı hareket edildiğini belirten Karasu Belediyesi Büyük Birlik Pastili meclis üyesi Mehmet Çatalbaş, “OSB Müteşebbis Heyeti’ndeki üyeliğim, hukuka aykırı bir şekilde düşürülmüştür. Hakkımı hukuk yoluyla arayacağım” şeklinde konuştu. Çatalbaş, “04.10.2018 tarihinde alınan 84 No’lu meclis kararına göre, 4 yıl süreliğine Karasu OSB müteşebbis heyetinde seçildik. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri yapıldıktan sonra OSB Yönetim Kurulu Başkanı olan aynı zamanda Karasu Kaymakamı Aziz Mercan tarafından Karasu Belediyesi’ne bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu üyelikleri düşen asil ve yedek üyelerin yerine yer alacak üyelerin tarafımıza bildirilmesi şeklinde ifadelere yer verildi. Bu yazının yoruma açık hiçbir tarafı yoktur” dedi. “Üyelikleri düşen asil üyeler Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ile meclis üyeleri Nesip Er ve Osman Suiçmez oldu. Sadece benim üyeliğim düşmedi. Bu meclis kararına göre üyeliğim dört yıl devam ediyor” şeklinde sözlerine devam eden Çatalbaş, OSBÜK yönetmeliğini de kanıt gösterdi.

 

Yönetmelik açık

 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) yönetmeliğinin 7.maddesi 2. ve 3.fıkraları net şekilde belirtmekte. Maddede, ‘Vali hariç, organlarda yer alan üyeler 4 yıl için seçilir’ diye belirtilmekte” ifadelerini kullanan Mehmet Çatalbaş, “Kaymakamlığın yazısı üzerine de Karasu Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü, meclis gündemini hazırlıyor. Gündemin 10.maddesi olarak hazırlanan taslakta, ‘İlçemiz Karasu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetine 04.10.2018 tarih ve 84 sayılı meclis kararı ile kurumumuzu temsil etmek üzere 4 yıl süre ile seçilen 3 asil ve 3 yedek üyeler yerine Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu üyelikleri düşen asil ve yedek üyelerin yerine müteşebbis heyeti görev süresince Karasu Belediyemizi temsil etmek üzere, 2 asil ve 3 yedek üye seçiminin (açık oylama) yapılmasına ilişkin 26.03.2019 tarih ve 104331 sayılı yazı ile konunun meclise sunulması’ ifadelerine yer veriliyor” şeklinde ifadeler kullandı.

 

Yeni patron benim

 

Büyük Birlik Partili meclis üyesi Mehmet Çatalbaş, bu yönetmelik ve yazılara rağmen hukuka aykırı bir davranış ortaya koyulmaya devam ettiklerini dile getirerek, “Gündem, yeni seçilen belediye başkanının önüne gittiğinde, ‘Karasu Belediyesi’nin yeni patronu benim’ dercesine eski kararların kendisini bağlamayacağını ve gidecek isimleri kendisinin belirleyeceğini düşünürcesine Kaymakamlık’ın ve OSB Başkanlığı’nın gönderdiği yazıları hiçe sayarak bu maddedeki sayıları 3 asil ve 3 yedek olarak değiştiriyor” dedi. Çatalbaş, sözlerini “Bu bir kin ve nefret göstergesidir. Çoğunluğu elinde tutmanın verdiği güçle böyle hareket edilmektedir. Bu süreçten sonra hukukla hareket edilecektir ve hakkımı arayacağım” diyerek tamamladı.

 

Editör: Karasu Haberleri