10 öğrenci gidecek

 

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında İngiltere’ye giden ve bir dizi eğitim programına katılan Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, başvurusunun kabul edilmesinin ardından 19 Kasım ile 16 Aralık 2017 tarihleri arasında İtalya’nın Bologna kentinde bulunan Aldini &Valeriani Sirani Mesleki Eğitim Merkezi’ne gidecek. Öğrenci ve eğitimcilerden oluşacak olan kafile burada bir dizi programa katılacak. Projenin, Metal, Makine, Elektrik-Elektronik ve Bilişim Teknolojisi alanlarında öğrenim gören 10 öğrenciyi kapsayacağı ve öğrencilerin; kendi alanlarında elde etmiş oldukları başarıya göre değerlendirilerek projeye katılmaya hak kazanacakları öğrenildi.

 

Talebe yönelik proje

 

Projenin amacı ve içeriği hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ali Salim, “Bildiğiniz üzere okulumuz son yıllarda proje tabanlı eğitim ve öğretim modeli uygulamaktadır. Geçen yıl İngiltere’de başarılı bir şekilde uyguladığımız projeden elde ettiğimiz deneyimleri, yeni dönemlere aktararak yeni bir projenin daha Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmesini sağladık. Ülkemizde bir yandan işsizlik yaşanırken birçok alanda da nitelikli eleman aranmaktadır. Örneğin İŞKUR Türkiye İşgücü Piyasası talep araştırması sonuçları raporuna göre 100 işyerinden 29’unda eleman açığı olduğu ve 2016 yılı içerisinde her 100 işyerinden 44’ünde eleman temininde güçlük çekildiği ortaya çıkmıştır” dedi.

 

Karasu’ya yönelik eleman

 

“2017 Doğu Marmara Kalkınama Planı’na göre Karasu’nun uluslararası lojistik üs merkezi haline gelmesi planlanmıştır. Okulumuz, sanayileşen ilçemizin nitelikli insan kaynağını yetiştirerek istihdam oluşturulmasına katkı sağlamaktadır” diyen Salim, “Bunun için de projemiz, sanayi üretiminde en çok ihtiyaç duyulan meslek olan endüstriyel otomasyon (Mekatronik) alanında hazırlanmıştır. Bunun için öğrencilerimiz, İtalya’nın Bologna kentinde bulunan Aldini & Valeriani Sirani Mesleki Eğitim Merkezi’nde 4 hafta süre ile eğitim alacaklardır” ifadelerini kullandı. “Projenin hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim” şeklinde konuşan Salim, Bizlere her türlü desteği sağlayan İl Milli Eğitim Müdürü’müz Sayın Pervin Töre’ye, İlçe Milli Eğitim Müdürü’müz Sayın Halil Dursun’a ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Eğitimin her şeyden öncelikli olduğu anlayışı ile bizlere her türlü maddi ve manevi desteği sunan başta Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu ve Kaymakamımız Sayın Şafak Gürçam’a da şükranlarımı sunarım” dedi.

 

Projeler, Karasu için önemli

 

Konu hakkında Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun ise “Mesleki ve Teknik Eğitim kurumlarımızın Erasmus+ programı kapsamında Şubat 2017 döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunmuş oldukları projenin kabul edilmesi bu alanda yapmış olduğumuz çalışmaların ne denli verimli olduğunun göstergesidir. Bu ilçemiz için elbette önemli bir kazanımdır. Önceki yıllarda Erasmus+ programı kapsamında yurtdışında bulunmuş öğrencilerimizdeki gözle görülür değişim, bu tip projelerin gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı Sayın Mesut Kamiloğlu’na ve şahsında tüm çalışanlarına bir kez daha göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.