Karasu Belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısı Salı günü gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan Yeniden Refah Partisi meclis üyesi Mustafa Çalık, “Kaynarca’da 6 mahalleye, Ferizli’de 5 mahalleye doğalgaz verildi, Karasu niye bu konuda geride kaldı? Karasu, iki mahalleyle mi sınırlı? Küçük karasu doğalgaz bekliyor. Ayrıca, oralarda para toplanmadı, neden Kuyumculu’dan para talep edildi?” diye sordu. Başkan İshak Sarı, katılım bedeli alınmasının gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

KÜFÜR YEMEK İSTEMİYORUM

“Kuyumculu’da şu an sokaklar paramparça. Vatandaş, mutfakta doğalgaza çakmak çakmayı bekliyor. Yandığı zaman ikinci bağırışı ‘Yoldan, tozdan boğuluyoruz’ şeklinde olacak. Ferizli’yi bilmem, bugün o işin şov kısmı olabilir. Ben hizmet getirip yarın taktir almak yerine küfür yemeyi istemiyorum. Hem hizmet edeceğim hem tenkit yiyeceğim. Bunun için vatandaştan yol katılım payı istedik. Bunun için ne dediği umurumda değil. Bir doğalgaz bir yere geliyorsa, bunun altyapısını yapmak zorundayım.

KONFORUN BEDELİ

Amacımız vatandaşın konforunu arttırmak. İlçe merkezinde nasıl ki insanlar yaşamın bedelini ödüyorlarsa kırsal mahallelerde de bu konforu yakalarken bunun bir bedeli odluğunu bilmeleri gerekiyor. Öbür türlü şehirde yaşayan insanlara haksızlık olur. İlçe merkezinde vatandaş yol beklerken, kırsal mahallede yolla uğraşsak ilçe merkezindeki nüfus kalabalığını ne yapacağız? Vatandaş elini taşın altına koysun. Altı ay sonra, verdiği paranın bir hükmünün olmadığını, gazdan bunu çıkaracağını biliyor”

İshak Sarı, Doğalgaz Ücreti Için Bu Gerekçeyi Sundu F1

İshak Sarı, Doğalgaz Ücreti Için Bu Gerekçeyi Sundu F2

Editör: Nevtan Angün