AK Parti Karasu Belediye Başkan Adayı ve mevcut belediye başkanı İshak Sarı, kırsal mahalle ziyaretleri kapsamında Darıçayırı, Yuvalıdere ve Limandere’ye ziyarette bulundu. Sarı, seçim sürecinde merkez dışına çıkarak köy diye tabir edilen kırsal mahallelerinde aday sıfatıyla ilk ziyaretlerine de başladı.

Namaz çıkışı kahvehane ziyaretine hazırlanan Sarı ve beraberindekilerin önünü bir grup mahalleli kesti. Kesti derken öyle eşkıya gibi değil, vatandaş dolu ki içindekileri başkana dökme fırsatı bulmuş olmalı.

Grup içindeki gençler, Sarı’ya “Buraya niye geldiniz? Ne yaptınız mahallemize de geldiniz? Geldiğin yolun, yokuşun halini de mi görmediniz mahalleye girerken?” diye başlayan cümlelerle başkanın moralini bir hayli bozdu.

Başkan Sarı, “Halledeceğiz” dese de mahalleli tatmin olmadı. Bu arada MHP heyetinden birkaç kişiye de “Sizin bunların yanında ne işiniz var?” dedikleri de öğrenildi. Allah’tan Büyükşehir adayı Yusuf Alemdar da mahalledeydi ki kendisi girdi araya. “Mahallenize misafir geldi, yapmayın” dese de “Belediye başkanı misafir mi olur?” diyerek “Sen bu konuda araya girme” mesajı verildi Alemdar’a.

Duyduk ki mahallede sadece Yusuf Alemdar konuştu ve İshak Sarı’nın konuşması gençler tarafından istenmedi. Hal böyle olunca da AK Partili gençlerle mahalle sakinlerinin arasında kısa süreli “gerilme” dahi yaşandı. Başkan Adayı İshak Sarı da mahallelerde karşılaşacağı olası tepkilerin küçük bir provasını yaptı mı denir yoksa o mahalleye has bir ihmalin faturası mı denir bilinmez. Ama şu kesin ki asli hizmet olan ve ilçe merkezinde yapılan kaldırım, yol, elektrik direğinin kırsal mahallede etkili olmayacağı belli oldu gibi görünüyor.