-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın TBMM'de İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atmasıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Adamın dibi” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, Sofuoğlu’na tepki gösterdi ve sert ifadeler kullandı. Sarıoğlu, “Profesör ünvanlı şarlatan, yumruk atan vekil için övgü dolu sözler kullandı. Şehrimize böyle isimler yakışmıyor. Böyle insanlar da eğitimde yer almamalı. Bu kişileri değil profesör, hademelik görevinde bile çalıştırılmaması lazım, hatta şiddet yanlısı bu zat, klinik vaka olarak kliniğe kaldırılmalı” diye konuştu.

Ebubekir Sofuoğlu’nun daha önce üniversiteler için “Fuhuş yuvası” ifadesini kullandığını da hatırlatan Hasan Sarıoğlu, “Bu şarlatan, yaptığı paylaşımlarla insanların tansiyonun yükseltip yapılan hakaret yorumlarını dava ederek kendine bir gelir kapısı sağlıyor. Sakarya Üniversitesi’ne, şehrimize ve ünvanına yakışmayan bir şarlatandır” dedi.

KARASU’DA DA VAR!

Başkan Hasan Sarıoğlu, “Bu şarlatan gibi davranan ve aynı misyonu yürüten kişilikler, ne yazık ki Karasu’da da var. Öğretmen ve müdür olarak bu isimleri görebilirsiniz. Hepsinin adı bizde saklı ve yakında kendileri hakkında suç duyurularında bulunarak, hepsini Karasu’ya ifşa edeceğiz. Yakın zamanda da adalet önünde hesap verecekler” diye konuştu.