11 Eylül Pazartesi günü ilk ders zili çalacak. Tüm yurtta olduğu gibi Karasu’da da velilerin alışveriş heyecanı başladı. Okul formasından, kırtasiye malzemesine, çantadan, mataraya, defterden kitaplara kadar tüm ürünlerin tek adreste buluştuğu Elif Kitabevi’nde ise hazırlıklar tamam. İşletme Sahibi Kamil Köse, orijinal markayı ve kaliteyi Karasu’da uygun fiyata verdiklerini belirtti.

YÜZDE 20 İNDİRİM

Kamil Köse, “Bir-iki okul hariç tüm okul formalarımız geldi. Ürünlerimiz yüzde yüz pamuktan üretilmektedir. Ayrıca bu yıl alt forma renklerinde öğrencilerimizin de rahatını düşünerek eşofman altıda getirdik” dedi. Ürünlerde yaklaşık yüzde 70 oranında zam yapıldığını da söyleyen Köse, “Piyasa zamlarını bizlerde yansıtmak zorunda kaldık. Yine de velilerimizi düşündüğümüz için her yıl yaptığımız kampanyamıza bu yıl da devam ediyoruz. Okul formasını bizden alanlara kırtasiye alışverişinde yüzde 20 indirim uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

Özellikle çanta grubunda çok geniş bir yelpazeye sahip olduklarının altını çizen Kamil Köse, her bütçeye uygun çantalarının olduğunu söyledi. Köse, “Çantalarımız 280 TL’den başlayıp bin 800 TL’ye kadar yükseliyor” dedi. Köse, “Bu yıl anaokuluna başlayan bir öğrencinin çantasıyla beraber maliyeti 2 – 3 bin TL arasında değişiyor. İlkokulda verilen listeyle beraber, çanta ve kıyafetiyle 3 – 4 bin TL’yi, ortaokullarda kıyafeti ile beraber bin 500 ile 2 bin 500 TL’yi, lise ise 2 bin TL’yi buluyor. Bir öğrencinin okul anlamında aklına gelebilecek her şey burada mevcut” sözlerini kullandı.

EĞİTİME DEĞER VERİLMELİ

Özellikle eğitim alanında yapılan zamların vatandaşı daha da rahatsız ettiğini söyleyen Kamil Köse, “İş eğitime geldiğinde her şey çok pahalı geliyor. Çünkü kişiler bizden yılda bir kez alışveriş yapıyor. Geçen bir yıl içerisinde ürüne ne kadar zam geldiğini fark edemiyor. Yıllık gelip alışveriş yaptığında ise geçen yıllar kıyaslıyor ve aşırı pahalı geliyor. Karasu’da eğitime değer verilmediğini görüyoruz. Eğitime harcanacak para gereksiz geliyor ve buda bizi üzüyor. Oysa biz Karasu’dan daha çok üniversiteli genç çıksın diye tüm imkanları sağlamaya, onları destekleyecek kitapları raflarımızda yer vermeye çalışıyoruz” dedi.

MARKETLER DENETLENMİYOR

Ulusal marketlerin kırtasiye ürünleri satmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını da söyleyen Köse, “Marketler sektörü olumsuz etkiliyor. Biz sezonluk satış yapıyoruz. Ama marketlerin bizim sattığımız malzemeleri satması bizi etkiliyor. Ben nasıl ki kırtasiye dükkanımda yiyecek satmıyorsam marketler bizim ürünlerimizi satmasın. Ayrıca burada satılan ürünler sağlık merkezleri tarafından denetleniyor mu? Bu ürünlerin kanserojen madde içerip içermediğine bakılıyor mu? Bizim gördüğümüz kadarıyla kontrol maalesef yok” vurgusunu yaptı. 

Güler Çınasoğlu’nun haberi