Karasu Belediyesi Eylül ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda ek ödenek talebinin onaylanması üzerine CHP Karasu İlçe Başkanı Uğur Büyük, bir açıklamada bulundu. Büyük, “Karasu Belediyesi tarafından talep edilen ek 69 milyon lira bütçe görüşmesi cuma günü gerçekleştirildi. CHP Meclis üyelerimiz astronomik ek bütçeyi protesto ederek toplantıya katılmamıştır” dedi.

“Karasu Belediyesi’ne verdiğimiz bütçe hakkındaki yazılı soru önergesine cevap verilmemiştir” diyen Başkan Büyük, “47 milyon 500 bin liralık ‘diğer gelirler’ ibaresi nedir? 52 milyon 250 bin liralık ‘Mal ve hizmet alım’ giderleri nelerdir? Nüfusuna göre ülkedeki en yüksek para harcayan belediyelerden birisi oldular” şeklinde konuştu.

Uğur Büyük, sözlerini “Kocaali Belediyesi’nin neredeyse bir yıllık bütçesi kadar bir miktar ek bütçe olarak Karasu Belediyesi’ne AKP ve MHP’nin oylarıyla verilmiştir. İki yıldır belediye bütçesinde yüzde 50’yi aşan sapmalar yapılıp astronomik bütçeler kullanan belediye yönetimi Karasuluların gelecek yıllarına ipotek koymuştur. Takdir Karasulu hemşehrilerimizindir” diyerek tamamladı.

Editör: Nevtan Angün