Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri devam ediyor. Hafta kapsamında Karasu İlçe Müftülüğü, pazartesi günü Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde konferans düzenledi. “Peygamberimiz, iman ve istikamet” konulu konferansa konuşmacı olarak Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık katıldı.

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ

Aziziye Sahil Cami İmam Hatibi Haydar Coşan’ın sunuculuğunu yaptığı programa Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, Belediye Başkanı İshak Sarı, ilçe protokolünden bazı isimler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Yunus Demirci Kur’an-ı Kerim tilavetini gerçekleştirdi. Arsından ise Karasu İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi açılış ve selamlama konuşmasını yaptı.

BÜTÜN KİTLELERE ULAŞTIRACAĞIZ

Müftü Çelebi, “Bu haftamızı, konferans salonlarında, çarşı pazarlarda, camilerde, kahvehanelerde, okullarda, Kur’an kurslarımızda, Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği ‘Peygamberimiz, iman ve istikamet’ konulu muhteşem temayı istikametimiz olmak için belirledi. Bu güzel konuyu saydığım bu mekanlarda bütün kitlelere ulaştırmak üzere yola çıktık. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak gece gündüz demeden bu heyecanımızı bu güzel alanlara yansıtacak ve peygamberimizin rahmet yüklü hayatını bütün topluma aktarmak için gayret sarf edeceğiz” dedi.  

AŞIK KONFERANS VERDİ

Çelebi’nin konuşmasının ardından Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı, “Peygamberimiz, iman ve istikamet konulu sinevizyon gösteri yapıldı. Akabinde ise İl Müftüsü Mehmet Aşık, konferans düzenledi. Aşık, peygamberimizin dünyaya teşriflerinin ve hemen arkasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın öneminden bahsetti. Konferansta katılımcılara gül takdimi de yapıldı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi