19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Karasu Kaymakamlığı önünde çelenk sunulmasıyla başladı. Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, gençlerle birlikte Atatürk Büstü’ne çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler ve vatandaşlar bando eşliğinde Karasu Şehir Stadı’na kadar yürüyüş yaptı.

SÖZ SAHİBİ OLACAKSINIZ

Karasu Şehir Stadı’nda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç yaptı. Ataç, “Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Sizlerin ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ileride şahsınıza verilecek görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur” sözlerini kullandı.

ŞİİRLER OKUNDU

Ataç’ın konuşmasının ardından Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Haktan Soytürk, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini, yine okul öğrencilerinden Fatma Zehra Uzun, Gençliğin Ata’ya Cevabını okudu. Programda Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mert Durdu “Bir gemi yanaştı Samsun’a”, Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nden Hale Nur Yavuzyiğit “19 Mayıs Gençlik Bayramı”, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özgür Özdemir “Şu sonsuz koşu”, Esila Türkoğlu ise “Dağ başını duman almış” şiirlerini okudu.

GÖSTERİLER SERGİLENDİ

Kutlama programında okunan şiirlerin yanı sıra gösteriler de yer aldı. Öğrenciler farklı branşlarda spor gösterileri sunarak stadı dolduranlara keyifli bir gösteri izletti. Ayrıca halk oyunları ekiplerinin sunduğu yöresel oyunlarda beğeni topladı. Karasu Atatürk Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmenlerinden Özgür Özden ve Ayşegül Demirbaş Örgen yönetiminde; Koordinasyon Yarışması da yapıldı. Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi ve Karasu Atatürk Anadolu Lisesi arasında yapılan Koordinasyon Yarışması’nı 3-1 skorla Karasu Atatürk Anadolu Lisesi kazandı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve ardından tören final gösterisiyle sona erdi.

Gençlik Haftası Atletizm Koşu Turnuvası’nda derece giren öğrenciler şöyle:

Gençler B – Kızlar

Pınar Karakaş

Eylül Çatalbaş

Zeliha Ulusoy

Gençler B – Erkekler

Bora Aykaç

Mustafa Ülker

Bedirhan Özyaşar

Gençler A – Erkekler

Samet Umut Kel

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89

Editör: Güler Çınasoğlu